Összeállt Steven Spielberg és a Stranger Things alkotói egy Stephen King feldolgozásra

Összeállt Steven Spielberg és a Stranger Things alkotói egy Stephen King feldolgozásra

880

Összeállt Steven Spielberg és a Stranger Things alkotói egy Stephen King feldolgozásra

A rendezőlegenda, Steven Spielberg már több mint 37 éve szeretne adaptálni egy művet, aminek úgy tűnik most jött el az ideje. Az utóbbi időkben elözönlöttek minket a Stephen King-adaptációkból készült filmek. A most terven levő film viszont a jelenleg összeálló alkotócsapat miatt igencsak figyelemre méltó.

Összeállt Steven Spielberg és a Stranger Things alkotói egy Stephen King feldolgozásra

King 1984-ben írta meg A talizmán című könyvet, ami egy meglehetősen vaskos terjedelmű, sötét fantáziavilágban játszódó mű. Steven Spielberg akkor megkereste a világhírű írót, hogy a könyvet filmre kívánja vinni, ám akkor nem jött össze a feldogozás.  Spielberg viszont nem hagyta annyiban a dolgot és most újra nekiveselkedett, hogy A talizmánt megfilmesítse. Ezúttal a a Stranger Things alkotóit kérte fel, Matt és Ross Duffer vezető producereket, hogy segítsenek elérni célját. A fivérek részvétele azért is evidens, mert megjelenéséből adódóan a könyv cselekménye is a nyolcvanas években játszódik, a főszerepben egy kiskamasszal. Ehhez a műfajhoz pedig nem is lehetett volna elismertebb szakértőket keresni. Így hát egy tökéletes csapat állt össze a könyv megfilmesítésére.

A könyv leírása szerint: 1981. szeptember 15-én egy Jack Sawyer nevű gyerek áll a szárazföld és a víz találkozásánál, keze a farmernadrágja zsebében, tekintete a végtelen Atlanti-óceánon… Jack még nem sejti, hogy milyen iszonyatosan nehéz feladat vár rá: a Sors őt szemelte ki arra, hogy megküzdjön a minden szépséget elpusztító gonoszsággal, s nemcsak Amerikában, hanem egy fantasztikus másik világban, a Territóriumokban is, ebben a csodaszép, szűz, a civilizációtól érintetlen országban, ahol az emberek varázslatban élnek, de ahol most épp gonosz erők készülnek megragadni a hatalmat. Jack még csak annyit tud, hogy anyja, Lily Cavanaugh – a B-kategóriájú filmek koronázatlan királynője – talán halálosan beteg, és egyre csak menekül valami elől. A tizenkét éves Jack hamarosan nagy útra indul, hogy veszedelmes kalandok során át megszerezze a csodatévő Talizmánt, és megmentse vele anyja életét… s egyúttal az egész világot, a Territóriumokat, Territóriumok Territóriumait, a világegyetemet! Förtelmes mutánsokkal, eleven, vérszomjas fákkal, farkasemberekkel s még ezer veszéllyel kell megküzdenie, de Jack Sawyert kemény fából faragták, s ha kell, le tudja győzni saját gyávaságát, önzését, bosszúvágyát is.  A hallatlanul népszerű amerikai horrorszerző és Peter Straub borzongatóan szép mesét írt, amelyből azért a hamisítatlan Stephen King-i horror sem hiányzik.

A filmet a Netflix fogja bemutatni a Paramount Television Studiosszal és Spielberg cégével együtt. Vezető írója pedig az a Curtis Gwinn lesz, aki szintén dolgozott a Stranger Things forgatókönyvén. A film megjelenésének időpontját még nem tették közzé.

Szerző: MéziMcFly

Steven Spielberg lett minden idők legsikeresebb rendezője


Article Tags: · · ·

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download