FILMEZZUNK.HU
Nagy meglepetés: jön a Gladiátor 2?

Nem vicc: tényleg elkészülhet a Gladiátor 2. része!

4568

Nem vicc: tényleg elkészülhet a Gladiátor 2. része!

A Gladiátor folytatásának ötlete egyáltalán nem új keletű, hiszen már a kétezres években is készült hozzá forgatókönyv Nick Cave-nek hála a szellemként visszatérő, időutazó Maximusszal, aki római istenekkel is találkozik a túlvilágon… Ennél azért lényegesen földhözragadtabb a jelenleg is tervben lévő változat, melyben a Russell Crowe által alakított római hadvezér nem tér vissza, mivel a sztori helyette Lucilla fiára, Luciusra koncentrál.

Elképesztő filmes bakik a Gladiátor című filmben

Ennek a folytatásnak a hírét már több mint két éve bejelentették, de azóta nem sokat lehetett hallani róla. Legutóbb kilenc hónappal ezelőtt említette meg nyilatkozatában a Lucillát alakító Connie Nielsen, hogy még mindig tervben van a projekt, azóta pedig pontosan annyi előrehaladás történt benne, mint ahogyan arra az új infók számából következtetni lehet: nulla. Mindenesetre ez nem jelenti azt, hogy a kukában landolt volna az ötlet, mert még mindig ott van a készítők listáján a dolog. Csak nem az első helyen. Connie Nielsen most így nyilatkozott az egyre csak tolódó filmről:

“Azt tudom, hogy tervben van, szóval várjuk meg, hogy Ridley mikor ér rá. Tudom, hogy egy-két filmet még meg kell csinálnia, viszont azok után ez a film következhet. Viszont nem tudom pontosan, hogy hányadik a sorban.”

Nielsen megnyugtatott mindenkit, hogy bár tulajdonképpen különálló film lesz, az első film eszméi a folytatásban is szerepet kapnak.

“Minden kétséget kizáróan fantasztikus lenne, és tudom, hogy rengeteg olyan ember van, aki szeretne még többet látni ebből a világból. Viszont mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy ez egy külön történet, egy szóval egy más film lesz. De ugyanúgy benne lesznek azok az érzelmek és értékrendek, amik a Gladiátorban is benne voltak, és amik olyan nagy hatással voltak a legtöbb emberre. A zsarnokság és a szabadság harca, és a tenni akarás az emberek felszabadítása érdekében. És nem hiszem, hogy el tudnánk vele ugyanazt a hatást érni, ha csak egy látványfilm lenne. Muszáj ennek az értékrendnek is belekerülnie”

Elhunyt Samuel L. Jackson és Russell Crowe magyar hangja, Vass Gábor

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · ·