FILMEZZUNK.HU
Íme a 2021-es Oscar-jelölések a Legjobb film kategóriában

Íme a 2021-es Oscar-jelölések a Legjobb film kategóriában

1222

Íme a 2021-es Oscar-jelölések a Legjobb film kategóriában

Az Akadémia összesen 23 kategóriában osztja ki idén április 25-én, hazánkban 26-ára virradó hajnalban az aranyszobrokat.

Íme a 2021-es Oscar-jelölések a Legjobb film kategóriában

A megszokottaktól némileg eltérő formában zajlik majd a díjátadó, hiszen a gála fő színteréül szolgáló hollywoodi Dolby Színház mellett más helyszínekről is bejelentkeznek majd a közvetítésbe. Az időpontot azért tolták ilyen későre a szervezők, mert bíztak benne, hogy a közönség részvételével tudják megrendezni az eseményt, de ez az év is az online-díjátadók szezonja marad, így résztvevőknek járó a szokásos luxuscsomagok, az egyfajta üdvözlő bónusz is máshogy kerül kiosztásra.

A gála pontos menetét egyelőre nem ismerni, de azt már biztosan lehet tudni, hogy a rendezők minden korábbitól eltérő módon kívánják kivitelezni a díjátadót. Emellett azt is tudjuk, hogy mik azok a filmek, amiket az Akadémia a Legjobb film kategóriában jelölt.

A 93. Oscar-gálán a Legjobb film kategóriájában nyolc versenyzővel találkozhatunk, ezek a következőek: The Father, Judas and the Black Messiah, Mank, Minari, A nomádok földje, Ígéretes fiatal nő, A metál csendje és A chicagói 7-ek tárgyalása. Ezek közül a Mank kapta a legtöbb jelölését, hiszen tíz kategóriában is indul a szobrocskáért.

The Father: az Athony Hopkins főszereplésével készült erőteljes alkotás egy idős férfiról szól, aki egyre többször kerül harcba saját magával és emlékeivel is, hiszen időnként saját családját, szeretteit sem ismeri fel. Egyedül egyre kevésbé képes helytállni, és bár lánya kétségbeesetten próbál segíteni, minden segítséget elutasít.

Judas The Black Messiah: a film a Fekete párducok radikális polgárjogi mozgalom történetét dolgozza fel, illetve a csoport vezetőjének halála körüli eseményeket.

Mank: a Herman J. Mankiewicz életét bemutató film fókuszában a társadalomkritikus forgatókönyvíró boldogulása áll az 1930-as évek Hollywoodjában, illetve a fő művének számító Aranypolgár befejezése körüli események.

Minari: a nyolcvanas évek Amerikájába érkező koreai család szívfacsaró családi portréja, amiből megismerjük az újrakezdésért folytatott reményteli harcukat.

A nomádok földje: Francis McDormand egy modern nomádot alakítva járja Amerika vidékeit a Velencei Filmfesztiválon már díjazott road movie-ban.

Ígéretes fiatal nő: egy ravasz thriller Carey Mulligan főszereplésével, aki az életét felborító események miatt kettős életet él, hogy különös bosszút állhasson.

A metál csendje: a zenés dráma egy dobos életét mutatja be, aki megtudja, hamarosan elveszíti a hallását.

A chicagói 7-ek tárgyalása: az 1968-as amerikai tüntetések után a vádlottak padjára került hét ember az igazságukért folytatott küzdelméről szól a film.


Article Tags: ·