FILMEZZUNK.HU
Derek Kolstad a John Wick írója mozifilmet készít a Hellsingből

Derek Kolstad a John Wick írója mozifilmet készít a Hellsingből

727

Derek Kolstad a John Wick írója mozifilmet készít a Hellsingből

A Hellsing japán mangasorozat, amit Hirano Kóta írt és illusztrált. A sorozat a Young King Ours mangamagazinban mutatkozott be 1997-ben és 2008 szeptemberében fejeződött be. Az egyes fejezeteket tíz tankóbon kötetbe gyűjtve adta ki a Shonengahosha 1998 szeptembere és 2009 márciusa között.

Derek Kolstad a John Wick írója mozifilmet készít a Hellsingből

A manga több mint húsz országban jelent meg, köztük Magyarországon a MangaFan gondozásában. 2001-ben Hirano egy előzménysorozat, a Hellsing: The Dawn fejezeteit kezdte el készíteni, ami a Young King Ours különszámaiban jelent meg és 2008 szeptemberéig hat fejezetet publikáltak.

A manga első animefeldolgozását a Gonzo készítette Iida Umanoszuke rendezésében. Bár a mangát veszi alapul, jelentős eltéréseket tartalmaz, de a szereplők és megjelenésük változatlan maradt.  Az animesorozatot is több mint húsz országban bemutatták, Magyarországon elsőként az Animax vetítette 2008-ban. A második animefeldolgozás lényegesen jobban követi a manga cselekményét, mint az animesorozat.

Derek Kolstad a John Wick írója mozifilmet készít a Hellsingből

A Hellsing alapvetően Drakula történetének újragondolásra, mely egy Alucard nevű különleges ügynökről szól, aki a The Hellsing Organizationnek dolgozik egy bizonyos Integra Hellsing keze alatt, aki a híres Abraham Van Hellsing ükunokája. A szervezet feladata Anglia és a világ védelme vámpírok, ghoulok és más természetfeletti teremtmények ellen. Kiemelt szereplő még a történet a Hellsing egyik új rekrutája, egy korábbi rendőrnő, Seras Victoria.

Most pedig sok anime rajongónak válhat valóra az álma, ugyanis a Hellsingből mozifilmet terveznek bemutatni. A munkálatokat az Amazon Studios kezdte el készíteni, a forgatókönyvet pedig a John Wick révén megismert Derek Kolstad írhatja meg Kouta Hirano népszerű akció-horror mangája alapján. Jó hír, hogy Kolstad executive producere is lesz a megfilmesítésnek, így beleszólása lesz a filmbe a szkriptje leadását követően is. Derek jelenleg nagyon elfoglalt, mivel megírta a Bob Odenkirk főszereplésével készült Senki szkriptjét, besegített A Sólyom és a Tél Katonája íróinak, dolgozott a John Wick spin-off sorozaton és két játékadaptáción is.

Derek elmondta, hogy azóta vált megszállottjává az alapanyag feldolgozásának, mióta a bátyja néhány éve megismertette vele a mangát és a belőle készült animét, így amikor Mike Callaghan producernek és csapatának sikerült megszereznie a jogokat és partnerségre lépnie Brian Kavanaugh-Jonesszal valamint az Amazonnal, akkor egy álma vált valóra.

Szerző: MéziMcFly

Brutális filmelőzetest kapott Bob Odenkirk akciófilmje!


Article Tags: · · ·