FILMEZZUNK.HU
Ákos novelláiból készül film

Ákos novelláiból készül film

607

Ákos novelláiból készül film

Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, Ákos néven énekes-előadóművész. A magyar zenei élet egyik meghatározó előadója. Az egykori Bonanza Banzai együttes énekese, szövegírója, zeneszerzője, majd szólistaként is népszerű és termékeny előadó a kilencvenes évektől napjainkig. Saját stúdiójában dolgozik, saját lemezkiadója gondozza albumait. Ákos az éneklés mellett akusztikus és elektromos gitáron, basszusgitáron, szintetizátoron és dobon is játszik. Önálló koncertjei mellett sok hazai fesztivál kiemelt fellépője. Most pedig saját novellájából szeretné megrendezni első kisfilmjét.

Ákos novelláiból készül film

A filmkészítés viszont nem most kezdte el érdekelni a celebet, ugyanis húsz felett van azoknak a klipeknek a száma, amelyeket ő írt és rendezett. Közelgő filmje A Taxis címet kapta, és tavaly októberben kapott rá gyártási támogatást a Nemzeti Filmintézettől. Az énekes és rendező elárulta, hogy Háberman Jenő producer látott fantáziát az egyik novellájában, és ő javasolta neki, hogy pályázzanak a Filmintézetnél. Ákos elmondta:

“Nagyon várom a munkát, úgy érzem, a Jóisten is erre teremtett, de persze az ítéletet természetesen a közönség mondja majd ki.”

A kisfilm forgatása még kezdetleges fázisban van, így bővebb információt nem közölt ezzel kapcsolatban. Ákos jelenleg nem csak filmjén dolgozik, ugyanis novelláskötete is hamarosan megjelenik.

Szerző: MéziMcFly

Így néznek ki kedvenc rajzfilmjeink a világ más országaiban


Article Tags: · ·