FILMEZZUNK.HU
Újabb élőszereplős anime adaptáció készül, ezúttal a Gundamból

Újabb élőszereplős anime adaptáció készül, ezúttal a Gundamból

591

Újabb élőszereplős anime adaptáció készül, ezúttal a Gundamból

A Gundam, vagy más nevén a Gundam sorozat a Sunrise sci-fi médiafranchise-a, melyben „mobilruha” névre keresztelt hatalmas robotok szerepelnek. A franchise 1979. április 7-én, a Mobile Suit Gundam című anime televíziós sorozattal indult be, amely úttörőnek számított, hiszen a katonai  háborús környezetben szerepeltetett hatalmas robotjaival meghatározta a real robot animeműfajt.  Az első televíziós sorozat népszerűségének hála rengeteg médiaformát magába ölelő franchise-t szült.  Számos Gundam-cím jelent meg televíziós sorozat és OVA, film, manga, regény és videójáték formájában.

Újabb élőszereplős anime adaptáció készül, ezúttal a Gundamból

A franchise a japán játékipar egyik legnagyobb játék- és hobbifranchise-ának megalkotásával járt. 2014-ig a Gundam franchise összesen 80 milliárd jen bevételt hozott.   A Gundam sorozat a Japánban értékesített animék 2008-as ragsorolásában, melyben az 1970 és 2008 közötti epizódokra átlagolt összeladásokat  vették figyelembe, az első öt hely négy fokát is magáénak tudhatta: a Mobile Suit Gundam a második, a Mobile Suit Gundam SEED Destiny a harmadik, a Mobile Suit Gundam SEED a negyedik, míg a Mobile Suit Zeta Gundam az ötödik pozícióban végzett.

2019-ben felröppent a hír, miszerint a közeljövőben Hollywood a híres japán animéből élőszereplős változatot kíván elkészíteni. A Gundam-mozifilm szkripjét a népszerű képregény-szerző Brian K. Vaughan írta meg. A napokban közzétették az információt, hogy elkészülhet a film, aminek a jogait a Netflix szerezte meg. A produkciót Jordan Vogt-Roberts (Kong: Koponya-sziget) rendezi.

A sorozat története egy olyan korszakban játszódik, melyben az emberiség a növekvő létszáma miatt űrgyarmatokra volt kénytelen emigrálni, majd pedig az ezeken a kolóniákon élők autonómiát akartak kiharcolni maguknak, ami függetlenségi háborúhoz vezetett a Föld ellen.  És ezekben a harcokban vállalnak komoly szerepet a karakterek által irányított hatalmas robotok, azaz mobile suitok.

Szerző: MéziMcFly

A Netflix botrányos erotikus filmje volt 2020 legnézettebb filmje hazánkban


Article Tags: · ·