FILMEZZUNK.HU
Jeff Daniels legjobb filmjei, amiket kár lenne kihagyni

Jeff Daniels legjobb filmjei, amiket kár lenne kihagyni

4014

Jeff Daniels legjobb filmjei

Jeff Daniels 1955. február 19-én, Giorgia államban látta meg a napvilágot. Karrierje során egy Emmy díjat nyert és négyszer jelölték Golden Globe-ra alakításaiért. Alábbi listánkban megismerhetitek azt a 3+1 filmet, amelyik nekünk a kedvencünk tőle.

1) Dumb és Dumber : Egy dilibogyó 1994

1994-ben egy nem átlagos filmvígjáték látott napvilágot. Mondhatni történelmet írt egy olyan műfajban, ami egyszerre fáj, megríkat, ütésért kiált és fetrengve megnevettet. Ez tipikusan olyan film, amit szeretünk, csak mert szeretünk. Két bugyuta figura nekilát felkutatni egy álomszép hölgyet, hogy vissza juttassák neki a bőröndjét. Igen, csak ennyi. De pontosan ez az a műfaj, ahol nem is igazán a sztori a lényeg, sokkal inkább az előadásmód számít. Tele van olyan jelenettel, ami közben szakadsz majd a röhögéstől. Figyelem: sok felnőtt tartalom!

Dum és Dumber

Ez az arc sok embert megnevettetett a Dumb és Dumber című komédiában

2) 101 kiskutya: Egy átlagos angol ember kutyával 1996

Walt Disney klasszikusát elkészítették valódi színészekkel és bele vitték napjaink modernségét. Például John, akit Jeff játszik, videó-játék tervező. A jelen emberét mutatja, egy szokásos agglegényt, kutyával. Egy nap megismerkedik a nagy Ő-vel, aki szintén egy dalmata büszke tulajdonosa. Összeházasodnak, majd gyerekeik lesznek és sok-sok kiskutyájuk. Majd jön Szörnyella De Frász és belerondít az idillbe a pöttyös bunda mániájával. Gyermekekkel is nézhető, ideális hétvégi film.

101 kiskutya

Jeff a 101 kiskutyában egy átlagos angol embert játszik

3) Egyedül nem megy: Szerelmes ügyvéd 1997

Alakításával itt egy harmadik típusú egyént formáz meg. Egy jól menő cég ügyvédjét, aki a főnök lányának a vőlegénye. Persze kap egy jó nagy irodát, meg sok pénzt. Egy hét és esküvő. Egyszer csak felbukkan egy régi színész haver, gyerekkori barátja, aki összekutyul mindent. A történetben végül a gyerekkori barát lesz ügyvéd és Jeff a színész. De hogy is van ez? Vicces, vidám történet egy kiszámítható ügyvédről, aki a film végére a spontaneitás nagy mestere lesz. Figyelem: felnőtt tartalom!

Egyedül nem megy

A filmben felcserélődnek a szerepek. Vajon Jeffnek sikerül eljátszani a színész szerepét?

+1) Híradósok: Híradós 2012 (sorozat)

Óriási alakítás. Néha azt vártam, hogy a komoly felelősségteljes híradós hirtelen elfancsalítja az arcát és beleröfög a mondandójába. Folyton a Dumb és Dumberben alakított szerep járt a fejemben és nem hittem el, hogy most ő tényleg komoly. Nagyon izgalmas és aktuális üzenetet hordoz. Feldolgozza az elmúlt egy év, híres eseményeit egy kicsit megszínesítve. Izgalmas, lebilincselő, nem fogod tudni abba hagyni. A hír értékeit tekintve inkább felnőtteknek ajánlom.

Jeff Daniels - Hiradósok

Emlékszel még a Dumb és Dumber gyönyörű sztárjára? A színésznő így néz ki napjainkban

(Címlapkép forrása)

//bluegirl//


Article Tags: · · · · ·