FILMEZZUNK.HU
Az LMBTQ tagja lett a Star Wars filmek híres fegyvercsempésze

Az LMBTQ tagja lett a Star Wars filmek híres fegyvercsempésze

829

Az LMBTQ tagja lett a Star Wars filmek híres fegyvercsempésze

Az LMBTQ közösség tagja Lando Calrissian – a világhírű StarWars sorozat egyik főszereplője – jelentette be a Lucasfilm és a Marvel a filmek hivatalos weboldalán. Az alkotás rajongói az 1980-ban megjelent “A Birodalom Visszavág” című részből emlékezhetnek a fegyverkereskedőre, akinek karaktere azóta világhírre tett szert. A StarWars.com weboldalon az elmúlt hónapban 6 képregényt is publikáltak az LMBTQ közösség tiszteletére a Pride hónap apropóján. Az összes képregény borítóját az LMBTQ közösség tagjai készítették.

Nembinárisként coming outolt a Csillagok háborúja sztárja

“Ezzel a művészettel megtiszteljük a Star Wars történeteit, mindegyik alkotást egy homoszexuális vagy transznemű művész készítette, a borítókon pedig megjelenik a szivárvány jelképe is a klasszikus Star Wars logó végén.”

– írja a honlap. A Marvel szerkesztője, Tom Groneman azt nyilatkozta, hogy a művészek tehetséges csapata szerinte szenvedélyt és lelkesedést hoztak a képregények megjelenésébe.

“Számomra ezt a szenvedélyt megosztani a rajongókkal egy fantasztikus ünnepsége az egyéniségeknek és a Star Wars galaxis ikonikus karaktereinek.”

– tette hozzá. Nem ez az első alkalom, hogy ellentmondásosság merült fel Lando híres karakterével kapcsolatban. Amikor a Han Soloról készült filmet 2018-ban publikálták, a film forgatókönyvírója azt mondta, hogy a szereplő pánszexuális. A rajongók, amúgy nem igazán örültek a változtatásnak. Egyikük meg is jegyezte, hogy az eredeti Star Wars könyvekben Landonak van egy Tendra nevű felesége.

“Nem értem, hogy miért kell folyamatosan változtatni a már létező karaktereket csak azért, hogy bizonyos célokra felhasználják őket. Miért nem találnak ki újakat?”

– írta például az egyik rajongó.

TOPLISTA: Star Wars-filmek a legrosszabbtól a legjobbig

(Via Hit Rádió)


Article Tags: · · ·