FILMEZZUNK.HU
Hollywood gyászol: 102 évesen elhunyt Michael Douglas nevelőanyja

Hollywood gyászol: 102 évesen elhunyt Michael Douglas nevelőanyja

1393

102 évesen elhunyt Michael Douglas nevelőanyja

102 évesen Beverly Hills-i otthonában halt meg csütörtök délután Anne Douglas filmproducer 6 nappal a születésnapja után. Férje, Kirk Douglas (Michael Douglas édesapja) tavaly februárban hunyt el, 103 évesen. A pár 66 évig élt együtt boldog házasságban.

Michael Douglas, bár nem a vérszerinti fia Annenak, nagyon szerette az asszonyt és a következőket nyilatkozta nevelőanyjáról:

“Kihozta belőlünk a legjobbat, különösen apámból. Apának sosem lett volna ilyen karrierje Anne támogatása és a partnersége nélkül. Catherine, én és a gyerekek mind rajongtunk érte; szívünkben fogjuk őrizni őt. Anne sokkal több volt számomra, mint a nevelőanyám.”

Anne Douglas Hannoverben született és a nácik elől menekült Franciaországba, ahol később a filmiparban csinált karriert. 1953-ban Párizsban találkozott először későbbi férjével Kirk Douglasszel, aki felkérte, hogy legyen ő egyik filmje, a Kegyelemlövés promotálója. Kirk Douglas 1954-ben vette feleségül Anne Buydenst. Kirk szinte azonnal beleszeretett az akkor már filmproducerként tevékenykedő nőbe és a találkozásukból örök szerelem szövődött.

Anne később Hollywoodban is sokat dolgozott, de filmipari aktivitása ellenére filantróp munkájával hagyta a legnagyobb nyomot, és számos jótékonysági szervezet alapításában is részt vett. Anne és Kirk a filmes munkák mellett létrehozták a Douglas Alapítványt, aminek keretében számos jótékonysági programot szerveztek és rendszeresen adakoztak is. Nyugodjék békében!

Szerző: MéziMcFly

20 híres színész, akik visszautasították életük nagy szerepét


Article Tags: · · ·