FILMEZZUNK.HU
5 film, amelyekből világhírig jutottak a trendi divatholmik

5 film, amelyekből világhírig jutottak a trendi divatholmik

1224

5 film, amelyekből világhírig jutottak a trendi divatholmik

Egy igazán jó filmből nem csupán a szereplők, az alakítások, a stáb tagjai, a bezsebelt díjak maradnak meg emlékeinkben, hiszen a sokadik megtekintés már a legapróbb részletekben is analizálja a filmkockákat. Így nem is csoda, hogy kedvenc színészeink mellett gyakran a divat és a trendek is főszerepet kapnak, és egy jól megválasztott outfit, egy kiegészítő vagy egy méregdrága ékszer is a mozivászonról vésődik a szívünk csücskébe. Neked mi a favorit filmes csecsebecséd? Tarts velünk, könnyen lehet, hogy rajtad kívül még milliók rajonganak ugyanazért a darabért!

1. Szex és New York

A kultikus ikon a divattrendek és a szépségleckék mezsgyéjén, igaz? Valld be nyugodtan, hogy Samantha tapasztalataiból kiindulva igenis te is tartasz a kémiai hámlasztástól, és Carrie Bradshaw stílusteremtő ékszereinek némelyike rád is óriási hatással volt! Emlékszel a Carrie névvel ellátott nyakláncra, ami igazi trendet teremtett a divatőrültek világában?

Szex és New York - A film (Sex and the City: The Movie, 2008)

2. Sabrina, a tiniboszorkány

Ő megvan? Az 1996-tól 2003-ig futott amerikai televíziós sorozat a 16 éves Sabrina életéről szól, aki különc és szeszélyes boszi nagynénjeivel, Hildával és Zeldával él együtt, akik a születésnapján családi hagyatékként megajándékozzák a lányt némi varázserővel. Dereng már? A kishölgy előszeretettel viselt divatos nyakpántokat, ez a kiegészítő ugyanis pontosan ekkoriban élte fénykorát. A choker nyaklánc rajta kívül még számos sztárt megihletett, imádták a Spice Girls csajai, de Madonna is, és Walt Disney szépséges Hamupipőkéje ugyancsak pontosan tudta, hogy mitől döglik a légy. Tudnod kell, hogy újra hódít a kecses női nyak kiemelésére szolgáló régi kedvenc, ami tényleg hihetetlenül vonzza a szemet, és egyértelműen a női erogén zónákra irányítja a tekintetet, egy egyszerű pólót vagy ruhát is könnyedén feldobhatsz vele.

Melissa Joan Hart

3. Micsoda nő!

Bizonyára mindenkinek a lelkéig hatolt a Pretty Woman egyik legemlékezetesebb pillanata, amikor az Edward Lewist megformáló Richard Gere egy rubinnal és gyémánttal díszített gyönyörű ékszert ajándékoz szíve hölgyének, és amikor a lány meg akarja érinteni a nyakéket, a férfi a kezére csukja az ékszerdobozt. Annyira ámulatba ejtően bűbájos maga a jelenet, hogy sokan már csak ezért örökre a szívünkbe zártuk az említett álomszép smukkot.

Micsoda nő! (1990)

4. A Nagy Gatsby

Az 1920-as évek Amerikájában játszódó, Fitzgerald regényből készült, és egy titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának történetét elmesélő nagyszabású mozi nemcsak a dekadens és túlhabzó dzsesszkorszakot jeleníti meg művészi tökéllyel, hanem az amerikai álom örök témáit is előszeretettel feszegeti, úgymint az ambíció és a pénz uralma, a hatalom bűvölete, a lehetetlen megkísértése és persze az újrakezdés örök lehetősége. A kor amerikai ékszerdivatját felidéző fejdíszeket, karkötőket és nyakékeket a híres Tiffany ékszerház biztosította, és a forgatás kapcsán amúgy a luxuscég egy Gatsby-kollekciót is tervezett.

Leonardo Dicaprio - A nagy Gatsby /Great Gatsby, 2013/

5. Twilight

És persze nem maradhat le a listánkról a Twilight/Alkonyat katartikus élménye sem, méghozzá a Jacob által készített farkasos-medálos karkötő vonatkozásában. A különleges, szívhez szóló ajándék újra és újra felbukkan a film során Bella csuklóján, az ékszer kópiáját pedig tinik ezrei viselik manapság is lelkesen, ami nem csoda, hiszen a páros karkötő mára a szerelem modern szimbólumává avanzsálódott.

Új Alkonyat film a láthatáron!

(Gyöngyöm ékszerek)


Article Tags: · · · · · ·