FILMEZZUNK.HU
Megdöbbentő hír: Quentin Tarantino visszavonul

Megdöbbentő hír: Quentin Tarantino visszavonul

1992

Megdöbbentő hír: Quentin Tarantino visszavonul

Quentin Jerome Tarantino kétszeres Oscar-díjas olasz származású amerikai rendező, színész, forgatókönyvíró, producer, az amerikai független film egyik legnagyobb hatású alakja.  1992-ben készítette első nagyjátékfilmjét. 28 évesen írta a Kutyaszorítóban forgatókönyvét. A hangsúlyt általában a karakterek közötti frappáns dialógusokra helyezi, ezen kívül gyakori és durva erőszak, valamint trágár beszéd jellemzi filmjeit. Napjainkig több filmet köszönhetünk Neki, mint például a Ponyvaregény, Jackie Brown, Kill Bill, Django elszabadul, Aljas nyolcas, vagy a Volt egyszer egy Hollywood,  ám a napokban megdöbbentő hírt tettek közzé a médiában. Quentin elmondta, hogy a tizedik filmje után visszavonul.

15 híresség, akiket gyerekként kirúgtak az iskolából

Azzal magyarázza döntését, hogy szerinte eljön egy pont a filmesek életében, amikor már nem lesznek jobbak. Ugyan gondolt rá, hogy elkészíti az 1992-ben bemutatott Kutyaszorítóban című első filmjének újra gondolt változatát, ám elvetette ennek ötletét. Tarantino elmondta:

“Ismerem a filmtörténelmet, és innentől kezdve a filmesek nem lesznek jobbak (…) Don Siegel – ha 1979-ben abbahagyta volna a pályafutását, amikor a Szökés az Alcatrazból című filmet csinálta, micsoda utolsó film lett volna.”

Szerző: MéziMcFly

A valaha volt 20 legjobb westernfilm az IMDB szerint


Article Tags: ·