FILMEZZUNK.HU
10 érdekesség, amit még nem tudtál Gary Oldman-ről

10 érdekesség, amit még nem tudtál Gary Oldman-ről

5453

Gary Oldman érdekességek

Az ezerarcú kaméleonszínész, Gary Oldman generációjának egyik legmeghatározóbb, legsokoldalúbb tehetsége. Bárkit és bármit képes eljátszani; tökéletes átalakulással kelt életre egy-egy karaktert, és minden szerepével képes újat nyújtani. A 80-as évek brit színházának és a mai modern filmnek kultikus alakja, akit számos színész tart példaképének. 2018-ban Oscar-díjat kapott legjobb férfi főszereplőként Winston Churchill megformálásáért. Alábbi összeállításunkban néhány érdekesség erejéig róla tudhattok meg egy picit többet.

Halhatatlan kedves (Immortal Beloved, 1994)

1) Hétéves korában apja elhagyta a családot, emiatt sokáig magát hibáztatta, és hiánya további életére is rányomta bélyegét. Mivel idősebb testvérei hamar férjhez mentek, jóformán egyedüli gyerekként nőtt fel.

2) Az ökölvívást is kipróbálta, és mivel tehetséges focista volt, javasolták neki, hogy űzze professzionálisan. De, saját bevallása szerint, bármit is csinált, mindenben magát a “játékot” élvezte.

Rómeó vérzik (Romeo is Bleeding, 1994)

3) Mintegy tizenhét volt, mikor megnézte a The Raging Moon (Tombol a Hold) című filmet, melyben Malcolm McDowell erőteljes alakítása annyira lenyűgözte, hogy attól kezdve tudta, színész akar lenni.

4) Nagy álma volt, hogy a Royal Academy of Dramatic Art hallgatója lehessen, de a felvételin azt javasolták neki, válasszon más pályát.

Jézus (Jesus, 1999)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · ·