FILMEZZUNK.HU
Az út mely előttük áll… - 10 Road Movie film (2021)

Az út mely előttük áll… – 10 Road Movie film (2021)

2546

6. Ó, testvér, merre visz az utad? (2000)

George Clooney új utat választott magának, és ez az utazás a bohózat és a szatíra kereszteződésében játszódik. A három rab (Clooney-Turturro-Nelson) története sajátos pályát fut, hisz a politikai kampánytól kezdve beesnek egy Klan-találkozóba, majd három szirénbe botlanak egy tóban, és közben még rádiósztárokká is válnak. Bizzar kis mese. A Coen testvérek gazdag fantáziájú, de mindenkinél különcebb univerzumában találjuk magunkat. Veszettül szórakoztató lett a végeredmény.

Ó, testvér, merre visz utad? (O Brother, Where Art Thou?, 2000)

5. Mad max- A harag útja (2015)

Nem hittem a feltámadásban. Amit Mel Gibsontól kaptunk a nyolcvanas években, az tökéletesen és teljességgel újjászületett a Harag Útjában. Ilyenkor van értelme újragondolni egy őrült utazást. George Miller képes volt a tartalmat új, de mégis ismerős köntösbe bújtatni, és ezért működött Tom Hardyval az új Mad Max. Két órás őrült tempót diktált a direktor, mely egy percre sem kapcsol lassabb menetre.

Mad Max: Fury Road (George Miller, 2015)

4. A család kicsi kincse (2006)

Komoly hangulatváltozásokon esünk át a végefőcímig, de ügyesen megoldva ott már a jókedv uralkodik a vásznon. A kábszer-függőség, a halál, az öngyilkosság és a család fontosságának kérdése vegyül egy sárga VW Transporter kisbusz amerikai útja során elénk, melyben az öt főböl álló tarka főszereplőket fokozatosan megismerjük, és egyben meg is szeretjük. A család kicsi kincsét alakító Abigail Breslin showja mindent visz a film végén, és rájöhetünk, hogy korcsoportjának legkiemelkedőbb színészpalántája a kis hölgy. Egy olyan földre lépünk a filmmel, melyben bíz jóminőségű táptalaj van, így a szokatlan minőségi szórakozáshoz elengedhetetlen.

A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine, 2006)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·