FILMEZZUNK.HU
A leghíresebb meseadó tanítja a gyerekeket az LMBTQ névmások "helyes" használatára

A leghíresebb meseadó tanítja a gyerekeket az LMBTQ névmások “helyes” használatára

1678

A leghíresebb meseadó tanítja a gyerekeket az LMBTQ névmások “helyes” használatára

Képregénnyel magyarázza el a Cartoon Network a gyerekeknek, hogyan kell használni “helyesen” az LMBTQ névmásait. “Itt van, hogyan kell normálisan használni és egyben tisztelni a nemi névmásokat. Legyen szó férfiról, nőről, az “ők” szóról vagy bármi másról, elismerünk és szeretünk téged!” – írta a televíziós csatorna a hivatalos Twitter oldalán.

A leghíresebb meseadó tanítja a gyerekeket az LMBTQ névmások "helyes" használatára

A posztban olyan képregény stílusú képeket posztolt, amelyeken gyerekek arról beszélgetnek, hogyan kell helyesen használni ezeket a szavakat.

“A nemi névmások egy ember identitását írják le. Lehet a férfi, nő és az “ők” szót használni. (angolul a ze és zir szócskákat is használják már – szerk.) Ha úgy érzed, te is megoszthatod a saját névmásodat.”

– írja a poszt. Majd az bemutatja, hogyan kell a gyerekeknek az LGBT-t tisztelve beszélgetni egymással.

Köszönöm mindenkinek! Ha mások az én névmásomat használják, úgy érzem tisztelnek és biztonságban vagyok, nem maradok ki semmiből.

– mondja egy gyerek az egyik képen. A Cartoon Network egy LGBT-párti szervezettel (National Black Justice Coalition) együtt alkotta meg a kis képregényt, amelyek szerint egy egyszerű, jól irányzott beszélgetés néha “életeket menthet.” A szervezet szerint ez a specifikus eszköztár arra lett létrehozva, hogy a nemek igazsága mindenkinek a fejében helyre álljon.

“Ezzel pedig véget vethetünk a fekete nők és lányok, a cisznemű és transznemű, genderfluid emberek elleni erőszaknak, akiket létezésük miatt támadnak a világban.”

– mondta a szervezet.

A Marvel 4. fázisában kulcsszerepet kaphatnak az LMBTQ-hősök

(Via Hit Rádió)


Article Tags: · · ·