FILMEZZUNK.HU
A készítők megléphetik: Elsa leszbikus lesz a Jégvarázs 3-ban?

A készítők megléphetik: Elsa leszbikus lesz a Jégvarázs 3-ban?

17529

A készítők megléphetik: Elsa leszbikus lesz a Jégvarázs 3-ban?

Nem először merül fel a pletyka Elsa lehetséges barátnőjéről, de az újságírók most egyenesen az őt szinkronizáló színésznőnek tették fel a kérdést. A Jégvarázs első része egy pillanat alatt hódította meg a nézők és a kritikusok szívét, összbevételei bőven meghaladták az 1 milliárd dollárt, az Akadémia pedig megérdemelten ítélte neki oda a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat. Ezt a második rész még inkább überelni tudta, hiszen összbevételei majdnem elérték a másfél milliárd dollárt.

Jégvarázs (Frozen, 2013)

A Jégvarázs filmek igen nagy népszerűségre tettek szert az LMBTQ-közösségben is, sokan máig coming-out himnuszként kezelik a film ‘Let it Go’ című betétdalát. De ez még korántsem minden. A rajongók egyenesen petíciót és kampányt indítottak #GiveElsaAGirlfriend hashtaggel a közösségi oldalakon annak érdekében, hogy a főszereplő karakterét úgy írják meg a következő Jégvarázs filmben – már persze, ha lesz és miért ne lenne? – hogy a saját neméhez vonzódjon. Idina Menzel, az Elsát szinkronizáló színésznő is adott már interjút ezzel kapcsolatban, mely során azt is megkérdezték tőle, hogy mi a véleménye az ötletről, hogy Elsának barátnője legyen.

“Nagyon szeretem, amit az emberek mondanak és gondolnak a filmünkről. Nagyon sokat jelent számunkra, hogy részesei lehetünk ennek a folyamatnak. Arról, hogy milyen irányba menjünk, rengeteget beszélünk, nagyon lelkiismeretesek vagyunk ez ügyben. Meglátjuk”

– mondta, egyáltalán nem kizárva a lehetőséget. Az elmúlt időszakban a Disney stúdió tett már egyértelműnek nevezhető gesztusokat az LMBTQ-közösség felé, elég, ha csak A szépség és a szörnyetegre és LeFou karakterére (illetve arra, amikor egy férfivel táncolt az egyik jelenetben), vagy a Szenilla nyomábanra gondolnunk, melyben egy pillanatra feltűnt (legalábbis nagyon úgy tűnt) egy leszbikus pár.

10 szerelmes film, amit egyszer az életben látnod kell

(Forrás: Mafab.hu)


Article Tags: · · · · · ·