FILMEZZUNK.HU
Reminiscence

Brutálisan nagyot bukott Hugh Jackman sci-fije, az Új múlt

1540

Brutálisan nagyot bukott Hugh Jackman sci-fije, az Új múlt

A múlt hétvégi tengerentúli jegyeladások tükrében már megemlékeztünk arról, hogy a koronavírus-járvány kiújulása finoman szólva sem kedvezett a mozizási kedvnek, azonban még ez sem készíthetett fel minket arra, hogy a Hugh Jackman főszereplésével készülő Új múlt olyan eredményeket fog produkálni, amikhez képest a The Suicide Squad – Az Öngyilkos Osztag számai szinte diadalmenetnek fognak tűnni.

Új múlt (Reminiscence)

Persze egy felnőtt témákat feszegető neo noir még a békeidőkben is rétegfilmnek számítana, arról nem is beszélve, hogy a Warner Bros. Pictures hibrid forgalmazási modellje miatt már a premier napjától elérhető volt az HBO Max kínálatában is, de az, hogy mindössze kétmillió dollárt tudott összeszedni az elmúlt napokban, még a mi várakozásainkat is alulmúlta. (A Box Office Guru számításai szerint ez átlagolva nagyjából azzal egyenértékű, mintha minden vetítésre csak hét jegyet adtak volna el.) Ráadásul Lisa Joy rendezéséért a kritikusok sem rajongtak, így szinte borítékolható a további mélyrepülés..

Ugyanakkor James Gunn-nak sincs oka pezsgőt bontani: a múlt heti 7,8 millió dollár helyett a mostani hétvégén már csak 3,4 millió dollár értékben váltottak jegyet az általa rendezett blockbusterre, és az iparági számítások szerint Amerikában 56 millió dolláros összbevétel körül fog megállni. De a fentebbi két alkotás még mindig jobban érdekelte a tengerentúli filmrajongókat, mint Sean Penn legújabb filmje, amit mindössze huszonnégy helyen vetítettek és összesen 40 ezer dolláros forgalmat generált, valamint pár finoman szólva is elmarasztaló kritikát.

Ahogy a fentebbi, valamint lentebbi listából is egyértelmű, a Ryan Reynolds főszereplésével készült Free Guy-nak nem volt komolyabb kihívója, ennek megfelelően pedig folytatódott a diadalmenete: közel 19 millió dollárt termelt a tengerentúlon így összesen már 58,8 millió dollárt szedett össze Amerikában és a Box Office Guru előrejelzése szerint még az sem kizárt, hogy végül nem áll meg 125 millió dollár alatt, amire még a pandémia előtt sem fogadtak volna sokan. Ráadásul Kínában csak a következő hétvégén fogják bemutatni, ami várhatóan alaposan megdobja majd az amúgy sem szégyellnivaló számait. Egy eredeti IP-től ez finoman szólva is megsüvegelendő teljesítmény.

Hasonlóan örömteli, hogy a jelek szerint a családi filmek iránt továbbra is van érdeklődés: az itthon augusztus 19-én debütált Mancs őrjárat: A film úgy tudott összeszedni 13 millió dollárt és ezzel felállni a dobogó második fokára, hogy közben a Paramount+-előfizetők különdíj ellenében is megnézhetik.

Van egy Keanu Reeves film, ami orbitálisan nagyot bukott, a színésznek mégis ez az egyik kedvence

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·