FILMEZZUNK.HU
Újabb horror a láthatáron, itt a Yellowjackets hátborzongató előzetese!

Újabb horror a láthatáron, itt a Yellowjackets hátborzongató előzetese!

1307

Újabb horror a láthatáron, itt a Yellowjackets hátborzongató előzetese!

Nem olyan régen mutatták be a Halálos kitérő: Örökséget, amelyben egy fiatalokból álló csapat eltéved az erdőben, és egy kegyetlen, zárt közösségre bukkan. Na, hasonló hangulata és koncepciója lesz a Yellowjackets című sorozatnak is, amely komplex módon, visszatekintések formájában mutatja majd be a repülőgép-szerencsétlenség után kibontakozó horrort, amelyen a főszereplő lány focicsapat esik át. Az igaz történeten alapuló Életben maradni és a William Golding-féle A Legyek Ura is visszaköszönnek, ha megnézitek a széria előzetesét!

A cím, vagyis a “sárga kabát” Észak-Amerikában elterjedt elnevezése a sárga-fekete mintás, általunk is ismert darazsaknak, amelyek ugyebár kieresztik a fullánkjukat, ha veszélyt éreznek. A Yellowjackets főhősnői is ilyenek, ezért is szabadul el a pokol a sorozatban. A sztori két idősíkon fog kibontakozni. Egyrészt láthatjuk magát a múltbéli folyamatot, ahogy a középiskolai lány focicsapat tagjai lezuhannak a kanadai Ontario vadonjában repülőgépükkel, és itt kénytelenek kitalálni valamit a túlélők, ha életben akarnak maradni.

Igen ám, de ahogy A Legyek Urában a hajótörött fiúkat, úgy ebben a történetben is megvadítja a civilizáción kívüliség a tinédzsereket, akik közül többen brutális kannibálklánba tömörülnek. Másrészt, 25 évvel később, a jelenben is kibontakozik egy sztori: az egykori túlélők közül vannak, akik még mindig a bosszúra éheznek azon szörnyűségek miatt, amelyeket a nem kívánt “kalandjuk” során elszenvedtek.

A Yellowjackets 2021. november 14-én debütál majd a Showtime csatornán. A 10 részes, epizódonként 60 perces sorozat ötletgazdái Ashley Lyle és Bart Nickerson (Narcos), részeit pedig többek között Karyn Kusama (Pusztító) rendezte, aki a széria egyik vezető producere is. A főbb szerepeket Sophie Nélisse, Melanie Lynskey, Jasmin Savoy Brown, Tawny Cypress, Sammi Hanratty, Christina Ricci, Sophie Thatcher és Juliette Lewis játsszák.

12 horror film, amiket valós események ihlettek

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · · · · · · · ·