FILMEZZUNK.HU
Döbbenetes siker a Shang-Chi, tömegben tódultak rá az emberek a mozikba

Döbbenetes siker a Shang-Chi, tömegben tódultak rá az emberek a mozikba

661

Döbbenetes siker a Shang-Chi, tömegben tódultak rá az emberek a mozikba

Egyelőre nem tudni, hogy a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájának – a Fekete Özveggyel ellentétben – lesz-e kínai bemutatója, a blockbusternek viszont az ottani bevételek nélkül sincs oka a szégyenkezésre: a blockbuster rögtön az első napján 29,6 millió dollárt szedett össze Amerikában, aminél jobb eredményeket idáig csak a Fekete Özvegy és a Halálos iramban 9. tudott felmutatni. Különösen tanulságos, hogy a nyitónapi bevételek 37%-a 3D-s, valamint nagyképernyős vetítésekre váltott mozijegyekből jött össze, vagyis az emberek szívesen fizetnek az olyan prémium moziélményért, amit nem lehet a négy fal közt reprodukálni.

Magyar nyelvű előzetest kapott a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája

A négy naposra bővült hétvége [Amerikában szeptember első hétfőjén tartják a munka ünnepét] alatt pedig a mai nappal bezáróan 71,4 millió dolláros bevételt szedett össze, ami minden idők eddigi legjobb eredménye. Pedig a Box Office Pro például azt jósolta, hogy a blockbuster valahol 35 és 55 millió dollár között teljesít majd. (Csak viszonyításképp: a 2019-es hosszú hétvége alatt a tíz legnépszerűbb filmre összesen 63,9 millió dollár értékben váltottak jegyet.)

Örömteli hír, hogy a Kampókéz múlt héthez képest csak egy helyet rontott: 10,5 millió dollár értékben váltottak jegyet rá a horrorrajongók, így Amerikában már 39,1 millió dollárnál tart. A Free Guy pedig továbbra is kirobbanthatatlan az élbolyból: 8,7 millió dolláros bevételével még felfért a dobogó legalsó fokára. A tíz legnépszerűbb film egyébként összesen 104,2 millió dollárt termelt ezen a hétvégén Észak-Amerikában.

15 testvérpár a filmvilágból, akik kiköpött másai egymásnak

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·