FILMEZZUNK.HU
Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájának rendezője már most a folytatáson gondolkodik

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájának rendezője már most a folytatáson gondolkodik

663

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájának rendezője már most a folytatáson gondolkodik

Jelenleg is vetítik a mozikban a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című legújabb Marvel filmet, ami bevétel szempontjából igencsak szépen teljesít. A rendező, Destin Daniel Cretton elmondta, hogy számára a forgatás külön élmény volt. Elmondta, hogy mielőtt belépett volna a “nagyok” klubjába, a Marvel-filmmel olyan filmekkel örvendeztette meg a filmrajongókat és kritikusokat, mint az Átmeneti állomás, vagy éppen A kegyelem ára.

Hogy micsoda? Jelenleg a Shang-Chi minden idők legjobb szuperhősfilmje

Most pedig hirtelen a blockbusterek világában találta magát, ahol azért már mások a játékszabályok. Destin elmondta, hogy kezdetben félt a neki szánt feladattól, hiszen a léc igencsak magasra van téve, de aztán elmondása szerint meglepően jó élménnyel sikerült teljesítenie a munkát:

“Tulajdonképpen megmondtam az ügynökömnek, hogy nem akarok csinálni ilyen jellegű filmeket. Tudtam ugyan, hogy karrieremnek egy olyan pontjára értem, ahol az ügynököknek könnyű ebbe az irányba terelni engem, de nem éreztem azt, hogy erre szükségem lenne. Részben félelem miatt. Féltem attól, hogy elveszítem a kreatív irányítást.”

Ez egy teljesen jogos félelem, hiszen egy ilyen nagy pályán játszani valóban sokszor azzal jár, hogy elveszíti az ember a saját hangját és azt csinálja, amit fentről, a produceri székekből  utasítanak. Ám hozzá kell tenni azt is, hogy a Marvel történetében általában a rendezők dícsérni szokták ezt illetően a stúdiót és nem nagyon szoktak panaszkodni arra a bizonyos kontrollra. De az a lényeg, hogy Crettonnak végül sikerült teljesítenie és a forgatás rendkívül pozitív volt számára. Kiemelte többek között azt, hogy egy olyan csapattal tudott együtt dolgozni, akik megfelelően tudtak egymással  együttműködni, és azt sem érezte hátráltató tényezőnek, hogy alapvetően lassabban, ráérősebben dolgozott, mint az átlag.  Sokkal izgalmasabb produkciónak élte meg, mint amire számított és ez nagyon pozitív hatással volt rá olyannnyira, hogy elmondta, mindezek fényében mindenképpen újracsinálná.Így a második résztől nem zárkózik el, sőt, ő maga volt aki pedzegette a dolgot. A film az első három napján az Államokban 71 milliót hozott, világszerte pedig eddig összesen 140 millió dollárt.

Szerző: MéziMcFly

Hogy micsoda? Jelenleg a Shang-Chi minden idők legjobb szuperhősfilmje


Article Tags: ·