FILMEZZUNK.HU
Amikor a Netflix hibázik - valós telefonszámot tettek közé, a tulajdonost naponta több ezren zaklatták

Amikor a Netflix hibázik – valós telefonszámot tettek közé, a tulajdonost naponta több ezren zaklatták

2252

Amikor a Netflix hibázik – valós telefonszámot tettek közé, a tulajdonost naponta több ezren zaklatták

A filmes szakma nem gyerekjáték. Mindenre oda kell figyelni. Alapvető, hogy privát dolgokat nem oszthatnak meg a csatornák, mert annak súlyos következményei lehetnek. De van, hogy a legnagyobbak is követnek el bakikat, méghozzá nem is kicsit. Legutóbb a Netflix csinált egy olyan húzást, amiből szép kis botrány kerekedett ki. A Nyerd meg az életed, angol címén Squid Game a Netflix 2021-ben bemutatott saját gyártású koreai televíziós sorozata, melyet Hvang Donghjok írt és rendezett. A főbb szerepekben I Dzsongdzse, Pak Heszu és Ü Hadzsun látható. A történet egy túlélőjátékról szól, melyben a játékosoknak koreai gyerekjátékokat kell játszaniuk a több milliós nyeremény reményében, azonban a vesztesek nem egyszerűen kiesnek, hanem meghalnak.

Mi ez az új koreai sorozat, amely a Netflix valaha volt legnézettebb tartalma lehet?

Annyian nézik jelenleg a Squid Game-t, hogy ez lehet minden idők legnézettebb netflixes sorozata. Olyan nagy durranás lett a széria,hogy maga mögé utasította még a népszerű Stranger Thingset és a Nagy pénzrablást is. Jelen cikkünkben a most futó sorozatban elkövetett súlyos ballépésre hívnánk fel a figyelmeteket. Akik ismerik ezt a szériát, tudják,  hogy az egyik jelenetben nyilvánossá tettek egy bizonyos kártyán látható telefonszámot, amit el is kezdtek hívogatni a rajongók. A gond ott kezdődik, hogy a szám tulajdonosa egy valós személy, aki elmondta, hogy:

“4000 hívást kapott naponta, egy perc nyugta se volt.”

A telefonszám tulajdonosa sajnos nem tudott csak úgy számot cserélni, ugyanis a munkájához kapcsolódik, így a stressz miatt altatókat szedett, hogy végig tudja aludni az éjszakát. A sorozat készítői felkeresték, hogy közösen találjanak megoldást a problémára. Ám máshonnan is jött a segítség, méghozzá nem kis összegben, ugyanis egy dél-koreai politikus 28 millió forintnak megfelelő vont kínált a számért. A politikus indult az előválasztáson, így számára pont kapóra jött egy felkapott telefonszám. A probléma megoldódni látszik, de felmerül a kérdés: mégis hogyan fordulhatott elő ilyesmi, ugyanis filmekben és sorozatokban nem igazán illő rendes telefonszámokat megjeleníteni. Választ a kérdésre senki nem adott, így ez egy elég kellemetlen baklövésnek könyvelhető el a Netflix részéről.

Szerző: MéziMcFly

Mi ez az új koreai sorozat, amely a Netflix valaha volt legnézettebb tartalma lehet?


Article Tags: · · ·