FILMEZZUNK.HU
Scarlett Johansson

Tudod mennyit keresett Scarlett Johansson a Disney-vel történő peren kívüli megegyezéssel?

1001

Tudod mennyit keresett Scarlett Johansson a Disney-vel történő peren kívüli megegyezéssel?

Az idei év legnagyobb hollywoodi botránya az volt, hogy a Fekete Özvegy hibrid bemutatója után a címszereplőt alakító Scarlett Johansson beperelte a Marvel Studios anyacégét, a Disney-t. A színésznő jogi képviselői szerint az említett cég nem volt hajlandó egyeztetni Johanssonnal arról, hogy a koronavírus miatt előállt helyzetben a mozis premierrel egy időben a Disney+-on is elérhetővé teszik a filmet, és emiatt újra kell tárgyalni az eredeti szerződését. Natasha Romanoff megformálójának ugyanis a Fekete Özvegy mozis bevételeinek bizonyos hányada bónuszként jár, a streaminges bemutató viszont ezt az összeget jelentős mértékben csökkentette.

Végre elkészül Fekete Özvegy különálló mozija!

Johansson 50 millió dollár kártérítést követelt a Disney-től, a pereskedés kezdetén azonban úgy tűnt, hogy a stúdió nincs éppen adakozó kedvében, mitöbb, közleményükben Scarlettet önző, pénzéhes személynek állították be a médiában. A napokban végül megtört a jég -furcsamód mielőtt bíróságra került volna az ügy-, és a feleknek sikerült megegyezniük. Ezután már a színésznő és a Disney is sokkal kellemesebb hangnemben kommunikáltak. Azt azonban természetesen nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyibe került a béke a Disney-nek, de bizonyos források ezt a titkot felfedni vélik.

Ha hinni lehet a Deadline újságírók informátorának, akkor a Disney több mint 40 millió dollárral engesztelte ki az MCU-tól búcsúzó Johanssont, így tehát sikerült majdnem az eredeti követelést kihúzni a cégtől. Érdekesség, hogy a Fekete Özvegy a pandémia időszakának legnagyobb hazai – amerikai – bevételét hozó filmje lett nyáron, ami 183 millió dollárt hozott.

Szerző: MéziMcFly

Van még lejjebb? Előzetest kapott Bruce Willis baltás filmje


Article Tags: · ·