FILMEZZUNK.HU
Először szólalt meg Alec Baldwin a tragédia után

Először szólalt meg Alec Baldwin a tragédia után

782

Először szólalt meg Alec Baldwin a tragédia után

A Rust című film forgatásán történt halálos baleset ügyében a napokban újabb szereplő szólalt meg. A tragédia napján a színész, Alec Baldwin halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt. Ám most új megvilágításba helyezheti a filmforgatáson történt tragédiát Jason Bawles, aki ügyvédként a fegyvermestert, Hannah Gutierrez Reed-t képviseli. Az ügyvéd nyilatkozatot adott ki, melyben leszögezi, hogy a forgatási helyszíneken Hannah számára a biztonság volt az elsődleges tényező.

Tragédia történt egy filmforgatáson, Alec Baldwin kezében sült el a gyilkos fegyver

Nincs tudomása arról, hogy hogy kerülhettek be éles lőszerek a forgatásra. Hannah és a kellékesek vezetője felelt a fegyverekért, és soha nem volt tanúja annak, hogy ezekből valaki éles lőszert lőtt volna ki. A fegyverek éjszakára és ebédidőben el voltak zárva, ezekhez a stábtagok nem férhettek hozzá. Az ügyvéd fontos tényként említi azt is, hogy a fegyvermester egy másik feladatkört is betöltött a forgatáson, kellékesként is dolgoznia kellett, ami rendkívül megnehezítette, hogy fegyvermesteri munkájára tudjon koncentrálni.

“Emellett biztonsági eligazítást is kezdeményezett, ezt a kérést azonban a produkció elutasította.” Különféle okok miatt az egész forgatási helyszín veszélyes volt. Ez az eset nem Hannah hibája.”

– vonta le a következtetést az ügyvéd. Mint közismert, Alec Baldwin véletlen gyilkosságot követett el a Rust című westernfilm forgatásán. A kelléknek használt kézifegyverben éles lőszer volt, amely halálosan megsebesítette az operatőrt. Az incidensben a film rendezője is megsebesült.

Az eddigi vizsgálatok szerint annyit állapítottak meg, hogy Dave Halls segédrendező találomra felkapott egy fegyvert a  Hannah Gutierrez fegyvermester által egy asztalra előkészítettek közül, és átadta a színésznek, jelezve, hogy a lőfegyvert biztonságos. Az asszisztens a kihallgatáson elismerte, nem nézte át tüzetesen a fegyvert.

Szerző: MéziMcFly

Brandon Lee életének is egy kellékfegyver vetett véget – 28 év után most szólalt meg erről először egykori szerelme


Article Tags: · ·