FILMEZZUNK.HU
Bődületesen nagyot bukott Will Smith Oscar-esélyes sportfilmje

Bődületesen nagyot bukott Will Smith Oscar-esélyes sportfilmje

1808

Bődületesen nagyot bukott Will Smith Oscar-esélyes sportfilmje

A koronavírus-járvány negyedik hullámának hírei, illetve az ennek kapcsán bevezetett intézkedések miatt megint lehet izgulni, hogy mi lesz a hazai mozizással az ünnepi és a téli szezonban. Remélhetőleg olyan lezárásokig nem kell majd elmenni, mint tavaly, azonban a kötelező maszkviselés bevezetése is visszavethette a november 18. és november 21. közötti hétvége magyar moziforgalmát. Míg november 11. és 14. között összesen 169.696 látogatója volt az itthon nagyvásznakon bemutatott filmeknek, addig ez a szám a mögöttünk álló hétvégén 80.603-ra esett vissza.

Richard király (King Richard, 2021) - Kritika

A hétvége kétségtelenül nagy vesztese a Will Smith főszereplésével készült Richard király, ami a tengerentúlon sem robbantott kasszát, és ez betudható az HBO Maxes, párhuzamos forgalmazásnak is, ám itthon még a top 10-be sem tudott bekerülni 1.481 nézőjével és 2,5M forintos bevételével. Smith neve pedig általában sikerre predesztinálja a filmeket, ám a Richard király inkább rétegfilmnek tekinthető, mivel egy teniszedzőről és teniszcsillagokról szó, márpedig ez a sportág közel sem örvend akkora népszerűségnek Magyarországon, mint a foci, így az erről szóló film is hátrányból indul.

Will Smith művének magyarországi bukásához továbbá hozzájárulhatott még, hogy nem kapott akkora reklámot, felirattal vetítették, és az HBO Max bár nálunk még nem elérhető, de mind tudjuk, hogy ez nem jelent akadályt az érdeklődők számára, hogy letöltsék a szolgáltató kínálatába felkerült alkotásokat az internetről. Lehet, hogy bölcsebb dolog lett volna megvárni ezzel a művel a díjszezont? Ugyanis a téma és a Will Smith által eljátszott karakter miatt mindenképp esélyes az Oscar-jelölésre, illetve díjra is a Richard király.

Will Smith elárulta, hogy felajánlották neki a főszerepet a Mátrixban, de nemet mondott rá

(Via IGN Magyarországra)


Article Tags: · ·