FILMEZZUNK.HU
Jane Fonda legjobb filmjei

10 legjobb Jane Fonda film, amit mindenképpen látnod kell

16286

6. Júlia (Julia, 1977)

Júlia egy hétgyermekes anya, akinek férjét az 56-os forradalom erdélyi továbbgyűrűzésének megtorlásaként többedmagával, államellenes összeesküvés vádjával huszonkét év fogságra ítélik, őt magát pedig gyermekeivel együtt kitelepítik, a Duna-deltába. A filmben látható idős házaspár a dráma hajdani, valóságos szereplői. A filmben Júlia hangját egy kolozsvári színésznő, Kali Andrea személyesíti meg.

Júlia (Julia, 1977)

5. Aranytó (On Golden Pond, 1981)

Norman és Ethel, mint minden nyáron az Aranytó parti házukban tölti el az év legforróbb időszakát. Az idős házaspárt meglátogatja lányuk, Chelsea, aki Európába készül egy esküvőre és szülei gondjaira bízza kamaszfiát. A lázadó Billy és Norman között mély barátság alakul ki, melyen a visszatérő Chelsea csak ámul.

Aranytó (On Golden Pond, 1981)

4. Anya, lánya, unokája (Georgia Rule, 2007)

Rachel (Lindsay Lohan) egy igazi lázadó tinédzser és hisztikirálynő: iszik, bulizik, káromkodik. Amikor a lány autóbalesetet okoz, alkoholista anyja, Lilly (Felicity Huffman) számára végleg betelik a pohár. Mivel nem tudja kihez adni az izgága és lobbanékony lányt, Lilly kénytelen visszatérni arra a helyre, ahova a legkevésbé sem vágyott: édesanyja Idaho-i farmjára. Így kerül Rachel egy csendes mormon faluba nagyanyjához, Georgia-hoz (Jane Fonda), aki nem az a tipikus aranyos nagyi. Ő szigorú szabályok szerint él. Számára Isten az első, ezután következik a munka. Meg is gyűlik a baja nagyszájú unokájával. Rachel egy pillanat alatt felrázza az álmos kisvárost, és ahogy telik az idő, Georgia is kezdi megérteni, honnan ered a fiatal lányban oly erősen munkáló düh. Szörnyű családi titokra derül fény, melynek hatására még Lilly is visszatér a kisvárosba, hogy meggyőződjön róla, igaz-e a dolog.

Anya, lánya, unokája (2007)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·