FILMEZZUNK.HU
Jane Fonda legjobb filmjei

10 legjobb Jane Fonda film, amit mindenképpen látnod kell

16289

3. Mezítláb a parkban (Barefoot in the Park, 1967)

Paul és Corie nemrég házasodtak össze. A csodálatos mézeshetek után visszatérnek a szürke hétköznapok: Corie a saját karrierjének építésével elfoglalt férjét szűk látókörűnek és unalmasnak találja, a lakás sem felel meg az álombeli elképzeléseinek, és számára maga az élet is túlságosan kemény. Ám végül rájön, hogy nincs is rossz dolga anyja egyik idősebb szomszédjával kialakuló váratlan kapcsolata segíti hozzá magatartásának megváltoztatásához.

Mezítláb a parkban (Barefoot in the Park, 1967)

2. A lovakat lelövik, ugye? (They Shoot Horses, Don’t They?, 1969)

A történet 1932-ben játszódik, és a gazdasági válság keserves hangulatát idézi meg. Gloria keménysége és cinikus viselkedése mögött felsejlik az élet torzító kegyetlensége és a kétségbeesett reményvesztettség: egy hatnapos maratoni táncverseny részvevőjeként az utolsó leheletéig küzd a kitűzött díjért.

A lovakat lelövik, ugye? (They Shoot Horses, Don't They?, 1969)

1. Hazatérés (Coming Home, 1978)

Sally férjét, Hyde kapitányt Vietnamba küldik, így az asszony egyedül marad. Minthogy semmi tennivalója, elhatározza, hogy a helyi veteránkórházban fog önkéntesként dolgozni a barátnője mellett. Sally a kórházban találkozik az egykori iskolatársával. Luke megsebesült a háborúban, lebénult, és most kerekesszékben ül. Sally egyre jobban vonzódik a férfihoz, és ez az érzés lassan döntő választás elé állítja. Az egyik vietnami veterán öngyilkossága után a tehetetlen Luke-ot azonban már csak egy dolog foglalkoztatja, mindent megtegyen azért, hogy ne küldjenek több fiatalt a háborúba.

Hazatérés (Coming Home, 1978)

Összefutottak Tom Hanks-szel, amikor az esküvői fotózásra készültek – Nézd meg mit tett ekkor a színész!

Neked melyik a kedvenc Jane Fonda filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

(Történetek forrása)

//Lina//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·