FILMEZZUNK.HU
Visszatér a halálból? Semmi esély nem volt rá, mégis viszontlátjuk a Dűne folytatásában az egyik nem várt karaktert

Visszatér a halálból? Semmi esély nem volt rá, mégis viszontlátjuk a Dűne folytatásában az egyik nem várt karaktert

1019

Visszatér a halálból? Semmi esély nem volt rá, mégis viszontlátjuk a Dűne folytatásában az egyik nem várt karaktert

A Dűne a tavalyi év egyik legjobban várt filmje, amely igazán nagy durranás volt.  Az amerikai sci-fi filmet Denis Villeneuve rendezte, akinek olyan nagy filmeket köszönhetünk, mint a Szárnyas fejvadász 2049, Érkezés, Sicario vagy a Fogságban. A film Frank Herbert 1965-ös azonos című regénye alapján készült, ami természetesen folytatást kapott és 2023 októberében tervezik bemutatni a mozikban.

A film igaz nem minden rajongó tetszését nyerte el, de az kétségkívül elmondható a végeredményről, hogy monumentális és ambiciózus lett. A Warner Bros. mindenesetre nagyon elégedett volt az eredménnyel, így nem volt kérdés a folytatás, amellyel kapcsolatban a rendezőnek konkrét tervei vannak.  Nem mellesleg készül egy Dűne stratégiai játék is. De most térjünk vissza a filmre. Az már korábban felmerült, hogy a könyvekben szerepet játszó, de a filmből végül kimaradt kilenc húros hangszer, a baliset talán bemutatkozhat a későbbiekben, ezúttal viszont egy olyan karakter visszatéréséről érkezett hír, akinek visszatérésére nem számítottunk.

A főszereplő, Paul Atreides (Timothée Chalamet) segítői számára nem volt éppenséggel kegyes a sors, hogy  a nagy harcost Duncan Idahót (Jason Momoa) a film vége felé megölik. A Dűne vágója, Joe Walker elmondta, hogy van esély Idaho történetének folytatására a következő részben. És hogy ezt hogyan is oldanák meg? A válasz egyszerű: az első filmből kivágott felvételeket átmentik-e a Dűne 2-be és  mivel a törölt jelenetek között szerepelnek Idahóhoz köthető momentumok, így meg is kapjuk a választ. Joe ezen kívül a következőket mondta el:

“Ami igazán érdekes Frank Herbert könyvében, az az, hogy egyes szereplők visszatérnek, de nem feltétlenül az eredeti formájukban. Aki ismeri a regényt, az tudja, hogy például Duncan Idaho újra feltűnik, szóval addig nincs vége, amíg az utolsó le nem kapcsolja a villanyt.”

Herbert könyveiben Idaho többször is visszatér, szóval nem lenne meglepő, ha Villeneuve is alkalmazná ezt, nem beszélve arról, hogy a karaktert egyenesen Momoának szánta.

Szerző: MéziMcFly

Nem hiszed el, hogy nézett ki Jason Momoa a ’90-es években!


Article Tags: · · ·