FILMEZZUNK.HU
A felejthetetlen otthoni moziélményhez a körítés is hozzátartozik!

A felejthetetlen otthoni moziélményhez a körítés is hozzátartozik!

737

A felejthetetlen otthoni moziélményhez a körítés is hozzátartozik!

A kedvenc filmed a lejátszóban? Pipa! Popcorn vagy más ropogtatni való a kézbe? Pipa! Az innivaló is a közelben? Pipa! Távkapcsoló a markodban? Pipa! Akkor kezdődhet a mozizás? Majdnem! De még van egy-két ötletünk arra, hogy az élmény tényleg a tetőfokára hághasson!

A szobádra borulhat a sötétség leple?

A helyzet az, hogy nappali világosságban a kontúrok, a kontrasztok teljesen megváltoznak az éjszakai félhomályhoz, vagy éppen teljes sötétséghez képest. És ez nem feltétlenül jó hír, pláne ha a kedvenc filmed rovására történik mindez. Még jó, hogy ezen a szituáción roppantul könnyen segíthetsz. A függönyök a te barátaid! Érdemes sötétítő verziókkal is kalkulálnod a tökéletes eredmény elérésének érdekében. Ha pedig már az orrodig sem látsz, akkor a küldetés sikerrel zárult, indulhat a mozizás.

Viszont az is igaz, hogy a nap 24 óráját még akkor sem töltheted filmezéssel, ha ez a legjobb elfoglaltság, amit csak el tudsz képzelni. Ellenben a különböző textíliák az élettered részét alkotják akkor is, amikor pont nem használod őket. Magyarul roppantul lényeges, hogy a kiválasztásnál ne csak a praktikumot helyezd előtérbe, hanem az esztétikusságot is. Vagyis túl a funkcionalitáson kifejezetten sokat nyom a latba, hogy a kiszemelt sötétítő milyen mintázatú, anyagú, és színmélységű. Jó taktika stílusában a többi, otthonodat meghatározó szövettel összehangolnod, a látványos végeredmény ekkor garantálható. A sötétség mindennek tetejében nemcsak mozizás közben jöhet jól: a kinti városi fények kiszűrése az éjszakáidat is nyugodtabbá, pihentetőbbé varázsolhatja. Ma már kutatások tucatjai bizonyítják, hogy az agy érzékeli a legapróbb fényeket is, s ez az alvási ciklust nagymértékben megzavarhatja, befolyásolhatja.

Kényelembe helyezted magadat?

Ha a sötétség is pipa, akkor már csak a bevackolás van hátra. Ez az, ami nem egyszer roppantul nehezen megy. Amire a lábaidnak megtalálod az optimális pozíciót, a kezeid elzsibbadhatnak vagy fordítva. A hátad közepét érintő esetleges viszketés már csak hab a tortán, mert ha egyszer elkezdődik a fészkelődés, akkor annak bizony nehéz megálljt parancsolni.

Szerencsére a párnák kihúzhatnak ebből a kényelmetlen csávából és optimális környezetet teremthetnek számodra a komfortos bekuckózáshoz. Ha pedig jól ülsz vagy fekszel, minden körülmény stimmel, a sötétség leple is jótékonyan ölel körbe, akkor már nyomhatod is a lejátszás gombot!

A fotó forrása:
Africa Studio / Shutterstock.com


Article Tags: ·