FILMEZZUNK.HU
Szerelmes filmek, amiket mindenképp látnod kell

Szerelmes filmek, amiket mindenképp látnod kell

2026

Szerelmes filmek, amiket mindenképp látnod kell

Vannak napok, amikor csak úgy szimplán bebújnánk a takaró alá a párunkkal, vagy akár egyedül, és egész nap romantikus filmeket bámulnánk egy pohár bor társaságában. Viszont most nem a megszokott filmeket fogjuk ajánlani a romantika égisze alatt. Rendhagyó szerelmes filmek jönnek, rendhagyó romantikusoknak! Viszont a zsebkendőt ugyanúgy be kell készíteni, mint a megszokott formációkban. Vagy talán még az is lehet, hogy jobban.

Egy kis hazai romantika

A magyar filmgyártás újra kezdi az aranykorát élni. Ez pedig egyértelműen látható az olyan ropogósan friss és elképesztően romantikus minőségi filmeken, mint a Szabadság, szerelem (2006) és a Kincsem (2017), vagy a 2020-ban debütált Hab című filmek kapcsán. Előbbi a csodálatos érzelmes dráma és romantika elegyét öleli magába, amíg utóbbi kettő sajátos humorral mesél el egy legendás és egy izgalmas történetet a szerelem szemszögéből. Aki szereti a magyar vonatkozásokat, azoknak mindhárom bakancslistás!

Szörnyek és szerelmek

Ha valaki igazán egyedit keres a témában, akkor a Víz érintése (2017) című alkotást pont neki találták ki. Egyszerre szimbolikus, bizarr, mégis megérintő. Több kérdést felvet, ahogyan például a Szépség és a szörnyeteg (2017) film verziója, ami szintén listás ebben a kategóriában. Vajon hogyan alakul két teljesen különféle faj kapcsolata? Habár utóbbi esetben egy átokról beszélünk, mégis erősen állatias jegyek jelennek meg. Hol kezdődik az ember és az állat? Megosztó, provokatív, elgondolkodtató, mégis csodálatos.

Szem nem marad szárazon

szerelmes filmek egyik legerősebb típusai jellemzően azok a drámai sztorik, amelyek vagy nem végződnek túl jól a szerelmes pár szemszögéből, vagy olyan elmúlást mutatnak, amire egy romantikus film közben nem akar senki gondolni. A Csillagainkban a hiba (2014) és a Szerelmünk lapjai (2004) pont ilyenek. Erősen felkavaró, rendkívül mély érzelmi skálát mozgat meg és pont ez az, ami kell, hogy felszántsa lelkünk mélyét, és mi észbe kapjunk. Mert akit szeretünk és velünk van, még tudjuk úgy szeretni, mint soha, és úgy kifejezni neki a szeretetünk, ahogy senki más. A szerelmes filmek pont ezért igazak. Ha pedig a legjobbakat keressük, látogassunk el a filmhet.hu oldalára, ahol még a szavazatunkkal is támogathatjuk az igazán lélekhez szóló alkotásokat.


Article Tags: · ·