FILMEZZUNK.HU

Nagy sztárokkal a főszerepben sorozat készül A láthatatlan fényből

1680

Nagy sztárokkal a főszerepben sorozat készül A láthatatlan fényből

A Free Guyt és a Stranger Thingset is jegyző Shawn Levy, valamint a Birmingham bandája című széria írója közösen álltak össze sorozatot készíteni A láthatatlan fény című regény alapján. Anthony Doerr Pulitzer-díjas regénye, az All the Light We Cannot See (magyarul A láthatatlan fény címen megjelent történet) alapján sorozatot készít a Netflix. A főszerepeket olyan nagy nevek töltik be, mint  a Hulk szerepéről ismert Mark Ruffalo, valamint a Doktor House szerepéről ismert Hugh Laurie.

Nagy sztárokkal a főszerepben sorozat készül A láthatatlan fényből

Az Anthony Doerr azonos című, Pulitzer-díjas bestsellere alapján készülő limitált sorozatot Shawn Levy és Steven Knight rendezi majd, Ruffalo és Laurie mellett pedig Aria Mia Loberti lesz a szereplőgárda harmadik tagja. Loberti – aki maga is vak – Marie-Laure-t, a vak tinédzsert fogja alakítani, aki körül a történet szól,  míg a Bosszúállók sztárja Daniel LeBlanc-t, a párizsi Nemzeti Történeti Múzeum vezető lakatosát és Marie-Laure apját fogja játszani. A Doktor House veteránja Etienne LeBlanc szerepét kapta meg, aki egy I. világháborús veterán, aki poszttraumás stressz-szindrómában szenved.

A láthatatlan fény a második világháború idején, a megszállt Franciaországban játszódik , a regény középpontjában egy vak francia lány és egy német fiú áll, akiknek útjai végül keresztezik egymást. Marie-Laure ​LeBlanc, a Természettudományi Múzeumban dolgozó zseniális lakatosmester lánya hatéves korában megvakul. Az apja elkészíti számára Párizs tökéletes makettjét, hogy a lány tájékozódni tudjon a fények városában. Ám mire elkészül a miniatűr várossal, a nácik lerohanják Franciaországot és megszállják Párizst.

Anthony Doerr lírai szépségű regénye két kamasz gyermek egymásba fonódó sorsán keresztül mutatja be a II. világháború embertelen poklát, a látható sötétséget, amelyből a szilánkokra tört, halványan pislogó humánum mutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt. Az először 2014-ben megjelent A láthatatlan fény 2015-ben elnyert két díjat, köztük a Pulitzert. A könyv több mint 200 hetet töltött a New York Times bestsellerlistáján, és csak Észak-Amerikában 5,7 millió példányban kelt el, míg világszerte további 9,5 millió példányban. A Netflixen futó sorozat startolásáról egyelőre még nem tettek közzé dátumot, így arra kicsit még várnunk kell.

Szerző: MéziMcFly

Döbbenetes nézettségi rekordot állított fel a Netflix Ne nézz fel! című filmje


Article Tags: · · ·