FILMEZZUNK.HU
Jön Jean-Claude Van Damme új akciófilmje, amely az utolsó lesz a filmes karrierjében

Jön Jean-Claude Van Damme új akciófilmje, amely az utolsó lesz a filmes karrierjében

1604

Jön Jean-Claude Van Damme új akciófilmje, amely az utolsó lesz a filmes karrierjében

Visszavonul a filmezéstől a színészlegenda! Négy évtized után a filmtörténet egyik legnagyobb akcióhőseként Jean-Claude Van Damme saját magát fogja játszani utolsó filmjében.

Kickboxer: Retaliation (2018) - Előzetes

Joggal mondhatjuk, hogy hosszú pályafutása néhány borzalmas kritikája ellenére Jean-Claude Van Damme az egyik legfelismerhetőbb név az ütős akció-blokkfilmekben. Miután 1979 és 1984 között számos hiteltelen vagy kisebb szerepet kapott, Van Damme 1986-ban a Nincs visszavonulás, nincs megadás főgonoszát alakította, majd két évvel később megkapta első főszerepét a Bloodsportban. Most, harminchat évvel később, 61 évesen Van Damme a What’s My Name? című filmben fog szerepelni, amelyet karrierje utolsó akciófilmjeként emlegetnek.

A film címe abból ered, hogy Van Damme saját magát alakítja, egy öregedő akciófilmszínészt, aki egy majdnem halálos autóbaleset után, amikor felébred a kómából, nem emlékszik arra, hogy ki is ő valójában. A történetben Van Damme karrierje legikonikusabb harcosaival fog megküzdeni, miközben harcról harcra próbálja visszanyerni identitását és életét, ami egy utolsó összecsapáshoz vezet. A Deadline-nak nyilatkozva Van Damme elmondta, hogy a film a 2008-as JCVD-hez hasonlóan a filmes és magánéletéből is merít majd. A következőket mondta:

“El akartam hagyni a színpadot, de úgy, hogy a karrieremet újra átnézzük, kezdve a Bloodsporttal, ahol elkezdtem híressé válni. Azt akarom, hogy ez egy új Bloodsport legyen, de egy magasabb szinten. A filmben a karrieremet tekintve lefelé tartok, és ahogy egy másik akciófilm premierjéről jövök, nem vagyok boldog, mert az elmúlt 30 évben szállodákban éltem, ami tulajdonképpen igaz. Valódi elemeket fogunk hozni a valós életemből és abból, ami velem történt. Belgiumból jöttem, egészen Hollywoodig. Sikerült, elbuktam, visszatértem. A premier után kisétálok az utcára, és bumm – egy autó elüt, mert részeg vagyok. Amikor felébredek az ütközésből, nem tudom, mi a nevem, és senki sem ismer fel.”

Bár rengeteg kemény munka van ebben az utolsó filmben, Van Damme már megtervezte, hogy mit szándékozik csinálni utána, és ez olyasmi, amiben mindenki reménykedhet, hogy egyszer az életében lesz rá lehetősége. Azt mondta:

“Mindent lemondok, hogy formába lendüljek, és a film után vettem egy kis hajót. Nem egy nagy hajót – az nem nekem való -, de szeretném körbeutazni a világot, és pihenni. Egész életemben dolgozom, 30 éve szállodákban élek. Ez mind meg lesz magyarázva a filmben, hogyan kerültem messzire a családomtól. Ezután szeretnék pihenni, élvezni az életemet és a családomat, mert az élet gyorsan elszalad”.

Jean-Claude Van Damme lányát kiskorában mindenki fiúnak nézte – Mára meseszép bombázó lett belőle

(Via TheGeek.hu)


Article Tags: · ·