FILMEZZUNK.HU
Hátborzongató horror az Ex Machina rendezőjétől - Befutott a Men vadonatúj előzetese!

Hátborzongató horror az Ex Machina rendezőjétől – Befutott a Men vadonatúj előzetese!

1027

Hátborzongató horror az Ex Machina rendezőjétől – Befutott a Men vadonatúj előzetese!

Szerencsére Alex Garland forgatókönyvíró az Alicia Vikanderes sci-fije, az Ex Machina óta rendez is, az androidos, valóban tudományos-fantasztikus műve után egy pszichológiai horrorba hajló science-fictionnel is előállt Expedíció címmel. Nagy örömünkre pedig jön az újabb nagyjátékfilm Men címmel, amelynek befutott az új, hátborzongató előzetese.

Garland ugyebár két filmen is dolgozott, dolgozik az utóbbi években, az egyik a Men, a másik a Civil War című sci-fi, ami egyelőre gyártás-előkészítési fázisban van. A Men viszont már a láthatárra került, mivel ezt májusban tervezik bemutatni. Műfaját tekintve már horror, az előzetesét elnézve pszichológiai horror lesz. Főhőse egy fiatal nő (Jessie Buckley, a Csernobil és az Oscarra jelölt Az elveszett lány színésznője játssza), aki a festői szépségű angol vidéket választja vakációja vagy inkább menekülése helyszínéül, mivel nemrég halt meg a (volt) férje. Az előzetes tanúsága szerint egy férfi van a nyomában és (látszólag) paranormális jelenségeknek is szemtanújává válik. Könnyű lenne azt feltételezni, hogy a férje szelleme kísérti a nőt, de ne feledjük, hogy egy Alex Garland-filmről van szó, úgyhogy remélhetőleg a sztori ennél sokkal komplikáltabb lesz!

A Ment a tervek szerint 2022. május 20-án mutatják be, és nem mellesleg az A24 a gyártója, ami az Ex Machina mellett számos szerzői zsánerfilmmel (Fehér éjszakák, The Green Knight, Bárány) ajándékozott meg minket. A Men forgatókönyvét is természetesen Alex Garland írta, a filmben pedig játszanak még Rory Kinnear (Nincs idő meghalni) és Paapa Essiedu (Tönkretehetlek), valamint a gyönyörűen komponált képek miatt érdemes megemlíteni Rob Hardy operatőr nevét is, akivel Garland előző játékfilmjein dolgozott együtt.

12 horror film, amiket valós események ihlettek

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·