FILMEZZUNK.HU
Charles Chaplin érdekességek

15 meglepő érdekesség Charles Chaplin életéről

10606

11. 1947-ben a  Monsieur Verdoux című filmet eredetileg Orson Welles rendezte volna, Charles Chaplinnel a főszerepben, de Chaplin visszakozott az utolsó pillanatban, azt mondta, hogy eddig sosem rendezte őt senki, és nem most fogja elkezdeni.

12. Charles Chaplin széles körben hangoztatta liberális és baloldali nézeteit, a kormány által felajánlott amerikai állampolgárságot folyamatosan visszautasította, amivel gyanús figurává vált az FBI szemében. Az FBI rágalomhadjáratot indított ellene, kommunista szimpátiával vádolta meg. Az 1952-ben készült Rivaldafény londoni bemutatójáról már nem tudott visszatérni az Államokba, mivel a legfőbb ügyész érvénytelenítette a beutazási engedélyét, erkölcsi és politikai nézeteire hivatkozva nem kapta meg a szükséges vízumot.

Charles Chaplin érdekességek

13. Az 1960-as években – amikor a vándorló életmódot adminisztratív eszközökkel igyekeztek ellehetetleníteni Nagy-Britanniában – többször nyilvánosan kiállt a cigányság jogai mellett; nem sokkal halála után, 1978-ban a második Cigány Világkongresszus a születése napját, április 16-át a Cigány Színészek Világnapjává nyilvánította.

14. 1978. március 2-án a koporsóját a kriptából ellopták, és váltságdíjat követeltek érte. Az özvegy nem volt hajlandó fizetni, és a rendőrséghez fordult. Az elkövetőket elfogták, Chaplint újratemették, de sírját csak Oona halála után, 1991-ben betonozták körbe.

15. Svájcban telepedett le feleségével és 8 gyermekével. Utolsó filmjében, az 1967-es Hongkongi grófnőben már csak egy cameo-jelenetben tűnt fel, a film főszerepeit Sophia Loren és Marlon Brando játszotta. 1972-ben villámlátogatást tett Los Angelesbe, mikor átvette az életművéért járó Oscar-díjat. Majdnem haláláig dolgozott. 1975-ben az angol királynő lovaggá ütötte. Sir Charles Chaplin 1977 karácsonyán halt meg agyvérzést követően, 88 évesen. Charles Chaplin népszerűsége sokat tett Hollywood felvirágoztatásáért, alakjával egyéni hőst teremtett.

Charles Chaplin érdekességek

Színészek, akikről nem is tudtad, hogy már meghaltak

(Érdekességek forrása ITT és ITT)

//milos//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·