FILMEZZUNK.HU
6 film, ahol a cicák voltak a főszerepben

6 film, ahol a cicák voltak a főszerepben

2720

6 film, ahol a cicák voltak a főszerepben

Gyerekkel és kutyával bármit el lehet adni, tartja magát a közkeletű vélekedés, ám mi a helyzet a másik gyakori négylábú baráttal, a macskákkal? Talán kevesen tudják, de sokkal több macska él az országban, mint kutya (2,5 millió kutya vs. 3 millió cica) mégis a kutyák vannak leginkább szem előtt – ennek oka valószínűleg csupán az, hogy őket naponta sétáltatja a gazdája, míg a házban tartott macsek ritkán szokta elhagyni a kényelmes nappalit. Valószínűleg te is tudsz mondani fejből legalább egy tucat filmet, amiben valamilyen kutya volt a főszereplő, így a Catmania.hu portál segítségével megnéztük, hogy milyen macskás filmek kerültek ki Hollywood stúdióiból! A lista természetesen nem teljes, igyekeztünk a kedvenceinket összegyűjteni, ahol a cica vagy főszereplő volt, vagy előre mozdította a történet alakulását.

Macskarisztokraták

Hiszed, vagy sem, egy több, mint fél évszázados darab az első. Az 1970-ben megjelent rajzfilm egyik érdekessége, hogy a magyar származású Gábor Éva volt az egyik szinkronhangja a cicáknak. Az 1910-es évek Párizsában játszódó történet szerint egy hóbortos milliomosnő a macskáira akarja hagyni minden vagyonát, ami miatt megorrol rá a pénzsóvár komornyik és titokban elviszi a macskákat. A mesében a cicák kalandjait követhetjük nyomon, ahogy megpróbálnak hazajutni.

Sabrina, a tiniboszorkány

Az 1996-2003 között vetített amerikai sorozat egyik főszereplője volt Salem Saberhagen, a beszélő fekete macska, aki valójában egy 500 éves varázsló, akit a varázslótanács büntetésből macskává változtatott. Salem világuralmi terveit megakadályozták, megfosztották varázserejétől és 100 évre macska formába kényszerítették. A nagyszájú macska az egész sorozat alatt Sabrina mellett szerepelt.

Marvel Kapitány

Ugrálunk az időben, a következő szereplőnk ismét nem egy hagyományos cica! A 2019-ben bemutatott filmben szereplő Goose valójában nem macska, hanem Flerken. Nála volt a Tesseract, a Végtelen Kövek egyike na és ami még fontosabb, hogy ő felelős azért, hogy Nick Fury elveszítette az egyik szemét.

Harry Potter és a Titkok Kamrája

A sorozat 2. részében van egy fontosabb, a történetet előrébb mozdító szerepe egy bizonyos Mrs. Norrisnak. A különleges cica – akit több Maine Coon macska alakított a forgatás során – az egyik áldozata a szabadon eresztett szörnynek, a Baziliszkusznak. Miután meglátta a bestiát, szerencsétlen macska is kővé dermedt azonnal. A macska eredetéről és a Harry Potter mitológiában betöltött szerepéről így 2 évtizeddel az első könyvek megjelenése után is számtalan elmélet kering.

Macskafogó

Egy örök klasszikus magyar rajzfilm a rendszerváltás előttről. Számtalan felejthetetlen jelenet, szállóigék sora, kiváló zenék, művészi rajzok jellemzik a ‘86-os művet, amely egy képzeletbeli világba kalauzol el minket, ahol a macskák társadalmát láthatjuk.

A nyolcadik utas: a Halál

Jones, a vörös macsek a Nostromo fedélzetén utazott a legénységgel, amikor a csapat ismeretlen jelzést kapott. A sztorit nagyjából mindenki ismeri – ha nem láttad még, akkor nyomás azonnal megnézni – a legénység egyik tagját megtámadja egy arctámadó, akinek a mellkasából hamarosan előtör egy “bébi Alien”, ezután pedig a filmtörténelem egyik legfeszültebb macska-egér játéka kezdődik.
A legénység mozgásérzékelőkkel próbálja a gyilkos bestiát megtalálni és valahogy elpusztítani azt, mielőtt ő teszi meg velük, de a szerkezet csupán Jonesy jelét találja meg.

Ezek természetesen csak a mi kedvenceink, hisz számtalan olyan klasszikus, vagy szimplán csak nagyszerű film van, ahol a cicák ellopták a showt a szereplők elől.


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·