FILMEZZUNK.HU
Lesz leszbikus csók a Lightyear című új Toy Story-filmben

Sok országban betiltották az új Toy Story mesét egy elcsattanó leszbikus csók miatt

1435

Sok országban betiltották az új Toy Story mesét egy elcsattanó leszbikus csók miatt

Nem értékelték a Pixar progresszivitását. A Pixar dolgozói elkötelezettjei az animációs filmjeik LMBTQ-tartalmainak, a közelmúltban még nyílt levélben is tiltakoztak az ellen, hogy a Disney megvétózta műveik néhány cselekményszálát. A Lightyear leszbikus csókjelenete is majdnem dobozban maradt, azonban éppen a tiltakozás hatására került vissza a filmbe, így viszont sem Szaúd-Arábiában, sem az Egyesült Arab Emírségekben, sem még néhány arab országban nem debütálhat a mozikban.

Epikus űrkalandot ígér a Lightyear legújabb előzetese!

A The Hollywood Reporter jelentette, hogy az említett arab országokban (és gyakorlatilag a közel-keleti térségben), ahol a homoszexualitást szigorúan tiltó vagy szabályozó törvények is hatályban vannak, nem mutathatják be a Lightyeart. A lap forrásai szerint az Uzo Abuda által játszott Alisha Hawthorne, Buzz legjobb barátja és parancsnoka, valamint női partnere között csattan el egy csók. Emiatt például az Egyesült Arab Emírségek médiaszabályozó irodája június 13-án bejelentette, hogy a filmet nem engedik a mozikba, pontosabban publikus vetítéseket nem tarthatnak belőle június 16-án, mivel megsértené az ország médiatartalmakkal kapcsolatos szabályozásait, irányelveit.

Nem egyedülálló eset a Lightyearé, mivel a Doctor Strange az őrület multiverzumában America Chavez két édesanyja és az Örökkévalók meleg csókja miatt szintén tiltólistára kerültek az említett arab országokban. Előbbi film esetében a Disney-nek állítólag csak 12 másodpercet kellett volna kivágatnia a cselekményből, de ebbe nem ment bele a hollywoodi stúdió. Persze nem kizárólag a Marvel-filmek jutnak erre a sorsra: a West Side Storyt például transznemű karaktere miatt tiltották be Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben, Kuvaitban, Bahreinben és Ománban. A Lightyear nálunk június 16-án kerül a mozikba 12-es karikával.

Emma Watson egyenes adásban szúrt oda J.K. Rowlingnak, aki nekiment az erőszakos LMBTQ-propagandának

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·