FILMEZZUNK.HU
Itt az a leszbikus csókjelenet, ami miatt rengeteg országban betiltották a Lightyeart - Videó!

Itt az a leszbikus csókjelenet, ami miatt rengeteg országban betiltották a Lightyeart – Videó!

1389

Itt az a leszbikus csókjelenet, ami miatt rengeteg országban betiltották a Lightyeart – Videó!

Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben és több másik közel-keleti országban sem mutathatták be a Pixar legújabb egész estés filmjét, a Lightyeart, mivel a Toy Story spinoffjának egy jelenetében két nő csókolózik. A szóban forgó rövid részletet – mely nem spoileresebb egy előzetesnél – most alább megnézhetitek, vagy ha már láttátok a filmet, újranézhetitek, mert lehet, hogy a vetítőteremben ülve pont akkor pislogtatok egyet, és ennyi elég is, hogy valaki lemaradjon róla.

Az arab országokban elég szigorú tiltó szabályok vonatkoznak a homoszexualitásra és annak ábrázolására, emiatt a közelmúltban a Doctor Strange az őrület multiverzumában és az Örökkévalók is hasonló sorsra jutott a Disney által tulajdonolt stúdiók alkotásai közül. A Lightyearben a főhőssel együtt nagy űrkalandra induló Alisha Hawthorne nevű karakter az, akiről kiderül, hogy saját neme iránt vonzódik.

A Pixarnál elég fontosnak tartják az LMBTQ emberek reprezentációjának erősítését, és idén tavasszal egy nyílt levélben kritizálták anyacégüket, a Disney-t, amiért az állítólag cenzúrázza a filmjeikben a meleg, leszbikus vagy transznemű motívumokat és karaktereket.

Hatalmas bukás itthon a sok országban, a leszbikus csók miatt betiltott Lightyear

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·