FILMEZZUNK.HU
Tim Allen és Tom Hanks durván beleszálltak a leszbikus csók miatt sok országban betiltott Lightyearbe

Tim Allen és Tom Hanks durván beleszálltak a leszbikus csók miatt sok országban betiltott Lightyearbe

1232

Tim Allen és Tom Hanks durván beleszálltak a leszbikus csók miatt sok országban betiltott Lightyearbe

Buzz és Woody eredeti szinkronhangjai hangot adtak a nemtetszésüknek. A Toy Story-filmek igen sikeresek voltak, részről részre egyre több bevételt tejeltek, a Pixar ékköveivé váltak. Úgyhogy nem vártuk azt, hogy a Lightyear ennyire beleáll a földbe mind a tengerentúlon, mind nálunk: két héttel a premierjét követően mindössze 188,9M$-t hozott a konyhára világviszonylatban 200M$-s büdzséje ellenében, ráadásul a kritikusok körében sem aratott osztatlan sikert. Ezt csak tetézte, hogy Tom Hanks és Tim Allen, a Toy Storykban Woodyt és Buzz játékfiguráját megszólaltató színészek is beleálltak a Lightyearbe.

Tim Allen és Tom Hanks durván beleszálltak a leszbikus csók miatt sok országban betiltott Lightyearbe

Az új filmben ugyebár Buzz Lightyeart, a játék eredetijét Chris Evans szólaltatta meg, az ő munkáját pedig sokan dicsérték, és védhető is volt a szereposztás olyan szempontból, hogy a Toy Story Buzza nem egyenlő a Lightyear Buzzával. Tom Hanks viszont ezzel az érvvel nem értett egyet. A CinemaBlendnek az Elvis kapcsán adott interjúban fejezte ki csalódottság Hanks:

“Mit szólsz ehhez? Én tulajdonképpen szerettem volna Tim Allennel megmérkőzni, de nem engedték, hogy Tim Allen szinkronizálja [a karaktert]. Ezt egyszerűen nem értem.”

Ezzel ugyebár a sztár arra utalt, hogy a Lightyeart és az Elvist egy hét különbséggel, június közepén mutatták be, tehát egyszerre futottak volna a mozikban. Az Elvis szépen teljesített a mozipénztáraknál, a Lightyear viszont második hétvégéjére, amikor Baz Luhrmann műve debütált, csúfosan megbukott. Luhrmann zenés drámájában Tom Hanks játssza Parker ezredest, Elvis Presley pénzéhes menedzserét. Hanks amúgy nem volt túl lelkes akkor sem, amikor a riporter említette neki, hogy Evans szinkronizálja Buzzt, valamint kifejezte, mennyire örülne annak, hogy Allen visszatérne a nagyvászonra. A 2019-es Toy Story 4. óta ugyanis a színész nem játszott, nem is szinkronizált nagyjátékfilmben.

Itt az a leszbikus csókjelenet, ami miatt rengeteg országban betiltották a Lightyeart - Videó!

A mostanában inkább sorozatokban (Apa csak egy van, The Santa Clause) játszó Tim Allen is megszólalt a témában. Őt az Extra kérdezte meg az ügyben, ha már négy Toy Storyban is Allen szólaltatta meg Buzz játékfiguráját.

“Ez egy teljesen új csapat, valójában semmi köze az első filmekhez. […] Igazából nem létezik a Toy Story Buzza Woody nélkül. […] [Azt vártam, hogy a Lightyear] egy igazán nagy kaland lesz. De nem az lett, ahogy látom. Egy csodálatos sztori lett [amúgy], de úgy tűnik, semmi köze a játékhoz. […] Egyáltalán nem kapcsolódik Buzzhoz. Egyszerűen nincs a kettő között kapcsolat. Bárcsak másképp alakult volna”

– ecsetelte a színész, aki eleinte azt hitte, a Lightyear egy élőszereplős akciófilm lesz. Egyébként Tim Allen a múltban tárgyalt a Pixarral egy lehetséges Buzz-előzményfilmről, ő pedig nyitott is lett volna rá, szórakoztató film lehetőségét látta benne. A Lightyear helyzetén az sem segített, hogy több, diktatórikus politikai berendezkedésű országban betiltották, sőt maga a Disney és még egy amerikai mozi is bizonyos értelemben cenzúrázni akarta a két nőkaraktere között elcsattanó homoszexuális puszi miatt.

Itt az a leszbikus csókjelenet, ami miatt rengeteg országban betiltották a Lightyeart – Videó!

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·