FILMEZZUNK.HU
A 12 legstílusosabb nő a filmvásznon

A 12 legstílusosabb nő a filmvásznon

15824

8. Romy Schneider – Sissi, A magyarok királynője /Sissi, 1955/

A fiatal Sissi (Romy Schneider) egy kastélyban él szüleivel és testvéreivel, apja, a bajor főherceg, tiroli birtokán. Életük békés, nyugodt elzártságban töltik napjaikat. Nem ér el hozzájuk az osztrák birodalom zaja és úgy tűnik, soha nem fogja megzavarni életüket a nagyhatalmi politika. Egy napon azonban levelet kapnak Ferenc József császár édesanyjától, Zsófia királynőtől. A császár édesanyja ugyanis ki szeretné házasítani a fiát és választása Sissi nővérére esett. Az örömtől repeső császárnőjelölt, édesanyja és Sissi azonnal csomagolni kezdenek, hogy részt vegyenek azon a bálon, amit Zsófia a leendő menyasszony és fia összeismertetése miatt szervez. Az ifjú Ferenc József azonban véletlenül összetalálkozik a báltól eltiltott Sissivel. A két fiatal egymásba szeret, és ezzel kihívják maguk ellen az egész korabeli birodalmi szokásrendet.

Romy Schneider – Sissi, A magyarok királynője /Sissi, 1955/

7. Salma Hayek – Las Bandidas /Bandidas, 2006/

1880, Mexikó. Sara (Salma Hayek), a gazdag bankár lánya és Maria (Penélope Cruz), a szegény farmercsalád sarja összefognak, amikor megjelenik Tyler Jackson (Dwight Yoakam), a New York-i hitelbank képviselője. A könyörtelen banktisztviselő egy csapásra tönkreteszi mindkét lány családját, amikor jogtalanul elveszi tőlük a földjeiket. Sara és Maria elhatározza, hogy pisztolyt ragadnak és bosszút állnak a családjaikat ért sérelemért.

Salma Hayek – Las Bandidas /Bandidas, 2006/

6. Sandra Bullock – A szív bajnokai /Blind side, 2009/

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. A hajléktalan fekete bőrű diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít. Senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Amikor a kis S.J. összebarátkozik vele, Leigh Anne (Sandra Bullock) felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy nem is olyan ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

Sandra Bullock - A szív bajnokai

5. Emma Stone – Kaliforniai álom /La la land, 2016/

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért.

Critics’ Choice Awards - 2016 legjobb filmjei a kritikusok szerint

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·