FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb akciófilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb akciófilm az IMDB szerint

80846

A legjobb akciófilmek az IMDB szerint

Terminátor? Rambo? Mad Max? Vajon melyek a legjobb akciófilmek? Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 akciófilmet, amit a világ legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbaknak tart.

20. Drágán add az életed! (1988)

John McClane (Bruce Willis) nyomozó Los Angelesbe érkezik, hogy megpróbálja helyrehozni a házasságát feleségével Holyval. Amikor azonban a nő munkahelyét, a Nakatomi felhőkarcolót ellepik a terroristák, McClane-nek nem marad más választása, mint élete árán is megmenteni a cég munkatársainak és saját életét, valamint meghiúsítani a gonosztevők ördögi terveit.

Drágán add az életed! (1988, Die Hard)

19. Batman: Kezdődik! (2005)

Más jövőt képzelt magának. Bruce Wayne milliomosok gyerekeként élte boldog életét, ám szülei brutális meggyilkolása után elhagyja Gothamet, és fiatal éveit vándorlással tölti. A felnövekvő Bruce a Távol-Kelet misztikus titkait tanulmányozza, olyan vidékekre jut el, ahova előtte még kevesen; edzi magát, felkészül. Azután visszatér Gotham Citybe. Egyetlen célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon, minden erejével, eszével és különleges technikai felszerelésével védje az ártatlanokat és harcoljon a gonoszság ellen. A város árnyékba borult utcáin felbukkan a maszkos lovag, a rejtélyes, megfoghatatlan idegen, aki denevérként szeli ketté az éjszakai eget: Batman! A jóságnak szüksége van a gonoszra: a világos oldalra a sötétségen át vezet az út.

Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005)

18. V mint vérbosszú (2005)

A film a nem is olyan távoli jövőben játszódik Angliában, egy diktatúra idején. Az emberek reggetgnek a titkosrendőrségtől, esténként kijárási tilalom van érvényben. Egyik este elkapnak az utcán egy fiatal lányt, Evey-t (Natalie Portman), de egy titokzatos maszkos alak kiszabadítja. Megmentője Guy Fawkes egykori lázadó maszkját viseli, és V-nek (Hugo Weaving) hívja magát. Evey megtapasztalja a diktatúra minden poklát, miközben V múltjára is fény derül. Azonban rá kell jönnie, hogy megmentője ugyanarra készül, mint Fawkes egykoron: felrobbantani az angol parlamentet.

V mint Vérbosszú (V for Vendetta, 2006)

17. A Jedi visszatér (1983)

Luke Skywalker, Han Solo és Leia hercegnő újra fellépnek Darth Vader, a sötét hadak parancsnokának ellenfeleiként. Ez utóbbi olyan Halálcsillagot hozott létre, amely elpusztíthatatlan. A feladat: hatástalanítani. A végső összecsapásban kiderül, hogy Darth Vader voltaképpen Luke Skywalker apja.

A valaha volt 20 legjobb akciófilm az IMDB szerint

16. Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981)

Indiana Jones egy nem mindennapi régész, igazi kalandor, aki semmilyen veszélytől nem riad vissza. Egy perui dzsungelben épp egy csapdákkal teli épületben igyekszik megszerezni egy műkincset, azonban elveszti azt, amely így fő riválisa, Belloq (Paul Freeman) kezében landol. Ezt követően az amerikai titkosszolgálat megbízásából egy egyiptomi ásatás felé veszi az irányt, hogy még a nácik előtt megtalálja az Ószövetségből ismert frigyládát. Azonba nem lesz könnyű dolga, ugyanis a gátlástalan Belloq is a láda megszerzésén munkálkodik.

Érdekességek az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című filmről

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·