FILMEZZUNK.HU
Szomorú bejelentést tett Jane Fonda: súlyos betegséggel küzd a híres színésznő

Szomorú bejelentést tett Jane Fonda: súlyos betegséggel küzd a híres színésznő

1225

Szomorú bejelentést tett Jane Fonda: súlyos betegséggel küzd a híres színésznő

A 84 éves hollywoodi színésznő, Jane Fonda az Instragram-oldalán jelentette be, hogy “nagyon jól kezelhető rákot” diagnosztizáltak nála, ami miatt “nagyon szerencsésnek” érzi magát, és már megkezdte a kemoterápiás kezelést.

A közkedvelt színésznő ugyanakkor arra is felhasználta a bejelentését, hogy rávilágítson az amerikai egészségügyi ellátás folyamatos problémájára, szerinte ugyanis szégyen, hogy a biztosítási gondok miatt oly sok amerikai polgár nem fér hozzá a minőségi egészségügyi ellátáshoz. Arról is beszélt továbbá, hogy a fosszilis tüzelőanyagok káros hatásai milyen tartósan befolyásolhatják az emberek egészségét.

“Szóval, kedves barátaim, van valami személyes, amit szeretnék megosztani. Non-Hodgkin limfómát diagnosztizáltak nálam, és elkezdtem a kemoterápiás kezeléseket. Ez egy nagyon jól kezelhető rák. Az emberek 80%-a túléli, úgyhogy nagyon szerencsésnek érzem magam. Azért is szerencsés vagyok, mert van egészségbiztosításom, és a legjobb orvosokhoz és kezelésekhez jutok. Rájöttem, és ez fájdalmas, hogy ebben kiváltságos vagyok.”

– írta, majd így folytatta:

“Amerikában majdnem minden családnak egyszer már meg kellett küzdenie a rákkal, és túl sokan nem jutnak hozzá olyan minőségi egészségügyi ellátáshoz, mint amilyenben én részesülök, és ez nem helyes. Sokkal többet kell beszélnünk nemcsak a gyógymódokról, hanem az okokról is, hogy meg tudjuk szüntetni őket. Az embereknek például tudniuk kell, hogy a fosszilis tüzelőanyagok rákot okoznak. Ahogy a növényvédő szerek is, amelyek közül sok fosszilis tüzelőanyag-alapú, mint az enyém is. A rák egy tanító, és figyelek a tanulságokra, amelyeket számomra tartogat. Az egyik dolog, amit már most megmutatott nekem, az a közösség fontossága.”

– zárta sorait a legendás Jane Fonda. Mihamarabbi gyógyulást kívánunk a színésznőnek!

Jane Fonda megnyílt a hite felől: “Istennek köszönhetem a sikereimet”

(Via mafab.hu)


Article Tags: ·