FILMEZZUNK.HU
Webhelyek, ahol ingyenes képeket találhat (x)

Webhelyek, ahol ingyenes képeket találhat (x)

639

Webhelyek, ahol ingyenes képeket találhat (x)

Hol találhat ingyenes képeket, amelyek kiváló minőségűek és ingyenesen használhatók blogbejegyzéseihez vagy közösségi médiatartalmaihoz?

Néhány dolog, amit tudnia kell bármilyen kép használata előtt. A következő kifejezések gyakran előkerülnek, amikor az ingyenes képforrásokat tárgyaljuk. Olvassa el az egyes kipróbált webhelyek feltételeit, hogy pontosan tudja, mikor és milyen típusú visszaigazolás szükséges.

Ezek közül a fényképek közül sok mentes a szerzői jogi korlátozásoktól, vagy a Creative Commons nyilvános tulajdonjogának keretében engedélyezett. Ez azt jelenti, hogy a művet akár kereskedelmi célból is másolhatja, módosíthatja, terjesztheti és előadhatja, mindezt engedélykérés nélkül.
Néhány fotóhoz azonban szükség lehet a forrásmegjelölésre. Minden tőlünk telhetőt megtettünk annak megállapítására, hogy milyen licenc alá tartoznak, de továbbra is azt tanácsoljuk, hogy végezzen saját kutatásokat, és határozza meg, hogyan használhatók fel ezek a képek.

Mi az a Creative Commons?
A Creative Commons egy nonprofit szervezet, amely ingyenes jogi eszközökön keresztül teszi lehetővé a kreativitás és a tudás megosztását és felhasználását. A Creative Commons licenceknek többféle típusa létezik, kezdve a bármilyen típusú felhasználás megjelölésétől a csak bizonyos felhasználásokig, módosítások nélkül.

Mi a köztulajdon?
A köztulajdonban lévő művek azok, amelyek szerzői joga lejárt, elveszett vagy nem vonatkozik rájuk. Ha valamit az interneten találunk, az nem jelenti azt, hogy közkincs.

Mi a jogdíjmentes?
A jogdíjmentes képek nem feltétlenül ingyenesek. A legtöbb esetben egyszeri díjat kell fizetnie a képhasználati jogok megszerzéséért. Ezután annyiszor használhatja, ahányszor csak akarja. Az „ingyenes” a „jogdíjmentes” szóban csak azt jelenti, hogy nem kell jogdíjat fizetnie a kép tulajdonosának minden alkalommal, amikor használja. A jogdíjmentes képek átfogó olvasásához.

A fotózás mindig is a tervezés szerves része volt. Sajnos megszokhattuk, hogy öltönyös, kezet rázó emberekről készült sajtos stock felvételeket látunk. Sok ilyen stock fotó nem csak ragacsos, de sok pénzbe is kerül.
A Megapixl képei a Creative Commons Zero (CC0) licenc alatt állnak, ami azt jelenti, hogy a képeket engedély kérése vagy a művész elismerése nélkül használhatja fel (bár ezt mindig nagyra értékeljük).


Article Tags: