FILMEZZUNK.HU
Előzetest kapott Anne Hathaway és Anthony Hopkins közös filmje, amely 7 perces álló ovációt kapott a bemutatása után

Előzetest kapott Anne Hathaway és Anthony Hopkins közös filmje, amely 7 perces álló ovációt kapott a bemutatása után

1256

Előzetest kapott Anne Hathaway és Anthony Hopkins közös filmje, amely 7 perces álló ovációt kapott a bemutatása után

A Focus Features bemutatta James Gray Armageddon Time című félig önéletrajzi ihletésű drámájának trailerét, amelynek főszereplői az Oscar-díjas Anne Hathaway, az Emmy-díjas Jeremy Strong és az Oscar-díjas Anthony Hopkins (Az apa), és amely október 28-án kerül a mozikba, a széles közönség számára pedig november 11-től lesz látható.

A Gray 1980-as évekbeli New York-i Queensben nevelkedése által inspirált film cselekményének részletei nagyrészt titokban maradtak. De a film egy mélyen személyes történetnek ígérkezik, amely a család erejéről, a barátság összetettségéről és az amerikai álom generációs törekvéseiről szól.

Hathaway és Strong alakítják Irving és Esther Graffet – Gray szüleinek filmbéli változatait -, Anthony Hopkins pedig a nagyapát, Aaron Graffet. Gray kamaszkori hasonmását Banks Repeta alakítja, aki a trailerben arról beszél, hogy művész szeretne lenni, és barátságot köt Jaylin Webb karakterével, nem tudván, hogyan szálljon szembe a rasszizmussal, amellyel utóbbi szembesül. Hopkins Aaronja arra biztatja unokáját, hogy legyen “ember”, és álljon ki barátja mellett, még akkor is, amikor a fiú saját anyja azt mondja neki, hogy ne barátkozzon vele. Repeta karakterét végül elküldik egy magániskolába, Strong Irvingje pedig a következő vallomást teszi: “Azt akarom, hogy sokkal jobb legyél nálam. Az élet igazságtalan” – mondja – “Légy hálás, ha feljebb jutsz. Használd ki a legtöbbet, és ne nézz vissza“.

A Gray által írt és rendezett Armageddon Time hétperces álló ovációval mutatkozott be az idei Cannes-i Filmfesztiválon. A film nemrégiben Telluride Fesztiválon is szerepelt, legközelebb pedig a New York-i Filmfesztiválon lesz látható, ahol a fesztivál 60. évfordulóját ünneplő különleges vetítés részeként mutatják be. Gray legújabb filmjének szereplőgárdájában Tovah Feldshuh, John Diehl, Andrew Polk és Ryan Sell is szerepel.

Anthony Hopkins már 47 éve józan, akkor döntött úgy, hogy egy korty alkoholt sem iszik többé

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · ·