FILMEZZUNK.HU
Brendan Fraser elsírta magát, miután 6 perces álló ováció fogadta új filmjét - Videó!

Súlyos kritikákat kapott Brendan Fraser kiválasztása A bálna című filmre, aki heteróként alakít meleg karaktert

3035

Súlyos kritikákat kapott Brendan Fraser kiválasztása A bálna című filmre, aki heteróként alakít meleg karaktert

Darren Aronofsky A bálna című filmje az év egyik legjobban várt filmje lehet, de vannak, akik nem annyira izgatottak a bemutató miatt. Az Aronofsky által rendezett filmben Brendan Fraser egy 600 kilós meleg férfit alakít, aki abban reménykedik, hogy évekkel azután, hogy elhagyta a családját, újra kapcsolatba kerülhet a lányával (Sadie Sink). Ahhoz, hogy Fraser hatékonyan alakíthassa a szerepet, szükség volt egy “zsírruha” használatára, amiről Fraser azt mondta, hogy jobban megérti, milyen a mindennapi élet az ilyen testalkatú emberek számára.

Te jó ég! Brandan Fraser a felismerhetetlenségig megváltozott a legújabb filmje kedvéért - A bálna

Lehet, hogy A bálna a premierjével álló ovációt kapott Fraser, de a színész és komikus Guy Branum számára, aki az új filmben szerepel, a casting “problémás”. Kezdjük azzal, hogy Branum úgy érzi, A bálna problémái egészen a koncepciójáig nyúlnak vissza: a fájdalomat, amit “valódi kövér melegként” érez, nem kellene, hogy a filmkészítők dramatizálják. Ahogy Branum elmondta a PRIDE-nak:

“Úgy gondolom, hogy A bálna forrásanyaga problematikus. Szerintem az extrém kövérséget próbálja a melegek fájdalmának metaforájaként használni. És mint tényleges kövér meleg ember, úgy érzem, hogy az én életemnek nem kell metaforaként szolgálnia valaki más fájdalmára.”

Branum azt is kifogásolja, hogy Brendan Fraser kapta a főszerepet, és azt állítja, hogy Az őserdő hőse sztárjának választása egy elhízott meleg színész helyett elveszi a film hitelességét.

“Azzal is komoly problémáim vannak, hogy egy nem túl kövér heteró színészt választottak a filmbe, aki protézist használt a kövérség ábrázolására. Szerintem ez lehetővé teszi, hogy az emberek úgy beszéljenek erről a karakterről, mint egy tárgyról, ami nem lenne lehetséges, ha egy valódi kövér emberről lenne szó, akinek a szemébe kell nézni.”

Fraser szereposztása nem volt olyan döntés, amit Darren Aronofsky könnyedén meghozott. Valójában egy évtizeden át fontolgatta a különböző lehetőségeket a szerepre, de akármelyik hollywoodi sztárt is nézte, úgy tűnt, senki sem kattant be. Ahogy Aronofsky a Variety-nek elmondta, akkor ugrott be neki Fraser, amikor véletlenül meglátta a színészt egy brazil film trailerében, és onnantól kezdve a szereposztás a helyére került.

Kitálalt a színész: Ez volt Brendan Fraser hosszú éveken át tartó eltűnésének az oka

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · ·