FILMEZZUNK.HU
7 elképesztő filmadaptáció, ami jobb, mint a könyv

10 elképesztő filmadaptáció, ami jobb, mint a könyv

18318

5. Szerelmünk lapjai /The Notebook, 2004/

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) első látásra megkedvelték egymást, és a kezdeti rokonszenvből szerelem alakult ki. Noah csóró munkásgyerek, Allie gazdag felsőosztálybeli értelmiségi lány. Szerelmüket Allie szülei nem nézik jó szemmel, anyja szerint ugyanis a lány sokkal jobbat érdemel, és mindent elkövet, hogy szétválassza őket. Évekkel később Allie és Noah ismét összetalálkozik, és szenvedélyük is fellángol. Allie-nek döntenie kell, hogy kinek vagy minek akar megfelelni. De vajon miért olyan különleges ez a történet, és miért kell ezt minden nap elmondani?

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Szerelmünk lapjai című filmről - Ryan Gosling

4. A segítség /The Help, 2011/

Kathryn Stockett regénye nemhiába ihlette meg Tate Taylor rendezőt. Az Oscar-díjas Emma Stone által bravúrosan alakított Skeeter Phelan halált megvető bátorságról tesz tanúbizonyságot, amikor két fekete szolgáló igaz történetét akarja megírni az amerikai szegregáció idejében. A filmmel ellentétben Stockett művében ténylegesen a sötét bőrszínű bejárónők szólalnak meg, szinte hallható a fehérektől eltérő nyelvhasználatuk, melyet körülölel az írói vénával megáldott Skeeter választékos megfogalmazása. Ettől lesz igazán egyedi a regény, és pontosan ez teszi kihívássá a megfilmesítését is.

A segítség (The Help, 2011)

3. Harcosok klubja /Fight Club, 1999/

Jack azt gondolja, hogy teljesen normális és kiegyensúlyozott életet él, hollott utálja a munkáját, terápiás csoportokba jár, és csak Marlával tudja megértetni magát. Élete gyökresen megváltozik, amikor találkozik a normálisnak és kiegyensúlyozottnak egyáltalán nem nevezhető Tylerrel, aki olyan dolgokra döbbenti rá, amiről már rég elfeledkezett. Létrehoznak egy titkos csoportot, ami nemet mond a fogyasztói társadalomra, és egyre ijesztőbb eszközökkel érvényesítik akaratukat, egészen addig, amíg Jackben felmerül a kérdés: ki is irányít kit?

Harcosok klubja (1999)

2. A remény rabjai /The Shawshank Redemption, 1994/

Stephen King Rita Hayworth and Shawshank Redemption című novellája talán nem a legmeghatóbb, legromantikusabb vagy legkomolyabb műve, de kiváló alapul szolgált A remény rabjai című filmhez, mely filmtörténeti klasszikussá nőtte ki magát, és méltán tekinti mindenki kihagyhatatlannak, minden idők egyik legjobb alkotásának. Még maga az író, Stephen King is elismerően nyilatkozott róla, és művei egyik kedvenc variációjának tekinti.

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

1. Forrest Gump /1994/

Próbáljuk meg először elolvasni a művet, és csak azután megnézni az az alapján készült filmet! Kizárt, hogy Winston Groom amerikai író Forrest-jét elbűvölőbbnek találjuk, mint a Tom Hanks által ragyogóan alakított különcöt. Robert Zemeckis filmje osztatlan sikert aratott és arat még most is, 23 évvel a premier után. A furcsa, de elragadó férfi története mindig megolvasztja a szíveket.

A pornófilmek betiltása mellett lobbizik az egykori pornósztár

//Jana//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·