FILMEZZUNK.HU
Csak azért vállalta el a Fekete Párduc színésznője a szerepét, mert a karaktere egy queer nő lehet - Michaela Coel

Csak azért vállalta el a Fekete Párduc színésznője a szerepét, mert a karaktere egy queer nő lehet

1427

Csak azért vállalta el a Fekete Párduc színésznője a szerepét, mert a karaktere egy queer nő lehet

Vakanda királyi testőrsége, a Dora Milaje egyik tagját játssza Michaela Coel a hamarosan érkező Fekete Párduc 2-ben. A ghánai származású színésznő egy friss interjúban elmondta, hogy a karaktere egy queer nő, és arról is beszélt, hogy miért érzi fontosnak a szerepet.

A Fekete Párduc folytatása több új karaktert is bevezet az MCU-ba. Namorról és Ironheartról több szó is esett már, de az előzetesekben is látható Anekáról keveset tudunk. Őt játssza Coel, aki a Tönkretehetlekben nyújtott alakításáért több díjat is bezsebelt (Emmy, BAFTA), de nemcsak színészként, hanem a sorozat alkotójaként is. Amikor egy friss interjúban arról kérdezték, hogy miért vállalta el a Marvel-filmet, a magát ‘aromantikusként’ meghatározó színésznő így felelt:

“Az adta el számomra a szerepet, hogy a karakterem queer. Ez tetszett, arra gondoltam, hogy ezt szeretném megmutatni Ghánának.”

Coel már Londonban született, de a szülei Ghánából érkeztek Angliába, az afrikai országban pedig a térség több területéhez hasonlóan homofób törvények vannak életben, és éppen most terveznek elfogadni javaslatot, mely alapján akár 5 év börtön is járhat azért, ha valaki nyilvánosan coming outol melegként.

“Az emberek azt mondják, hogy ‘Ó, ez csak politika’. De én nem gondolom azt, hogy ez csak politika, mert meghatározza, ahogy az emberek a mindennapi életüket élhetik. Ezért éreztem fontosnak, hogy elvállaljam ezt a szerepet, mert tudom, hogy mivel én is ghánai vagyok, a ghánaiak meg fogják nézni”

– mondta Coel az interjúban.

Pierce Brosnan egyedül nevelte fel gyermekeit, miután felesége tragikus módon életét vesztette

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·