FILMEZZUNK.HU
Jennifer Lawrence drámai szerepben tér vissza új filmjében - Befutott A kiút első előzetese!

Jennifer Lawrence drámai szerepben tér vissza új filmjében – Befutott A kiút első előzetese!

802

Jennifer Lawrence drámai szerepben tér vissza új filmjében – Befutott A kiút első előzetese!

November 4-én érkezik az Apple TV+-ra A kiút (Causeway) című dráma. Az Apple Original Films és a A24 közös filmjének főszereplője és producere az Oscar-díjas Jennifer Lawrence lesz.

A filmet Lila Neugebauer rendezte, aki a Netflixen futó, Andie MacDowell főszereplésével készült Egy szobalány vallomása című limitált minisorozatában is közreműködött, ami nálunk is népszerű sorozatnak számít. Neugebauer rendezte a 4. epizódot, és ez lesz az első nagyjátékfilmje. A kiút bemutatója még szeptemberben volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol igen pozitív kritikákat kapott, főként a mély emberi megközelítése miatt, és sokan méltatták még Lawrence és a másik főszereplő Brian Tyree Henry csendes és olykor szavak nélkül is kitűnően működő színészi játékát is, ami miatt a november egyik nagy durranása is lehet.

A filmben Jennifer Lawrence egy Lynsey nevú katonát alakít, aki éppen azzal küzd, hogy visszaszokjon a New Orleans-i életéhez egy traumatikus sérülést követően. Megismerkedik egy helyi szerelővel, Jamesszel (Brian Tyree Henry), és a két ember között váratlan kötelék kezd kialakulni. Lynsey egy katonáknál sajnos előforduló IED agyi rendellenességgel tért vissza Afganisztánból az Egyesült Államokba, és felépülése lassúnak és fájdalmasnak ígérkezik. Hazatérve New Orleansba még megrázóbb és fájdalmasabb emlékekkel kell szembenéznie, mint azok, amelyek katonai szolgálati idejében voltak, ami ismét előtérbe helyezi számára gyermekkorával való leszámolását. Hazaköltözik anyjához (Linda Emond), akivel feszült viszonyban él, viszont Lynsey szeretne visszatérni mérnöki munkájához, amit az orvosa (Stephen McKinley Henderson) viszont csak óvatosan enged, ezért medencéket kell takarítani.

Amikor azonban elromlik a teherautója, találkozik James Aucoinnal (Brian Tyree Henry), aki az egy autószerelő műhelyben dolgozik, és felajánlja neki, hogy hazaviszi. Lynsey és James lassan egymásra hangolódnak és vígaszt kezdenek nyújtanak egymásnak, mivel a férfi is küzd saját múltbeli traumájával. A két sérült lélek bimbózó barátsága képezi Neugebauer filmjének középpontját és szívét, ami egy csendes, de pusztító, végső soron felemelő történetnek ígérkezik a megegyezésről és a továbblépésről.

Jennifer Lawrence szomorú vallomása: két kisbabáját is elvesztette, mielőtt megszülethettek volna

(Via musoron.hu)


Article Tags: · · · ·