FILMEZZUNK.HU

96 évesen hunyt el a Gyilkos sorok főszereplője: így nézett ki fiatalkorában Angela Lansbury

1360

96 évesen hunyt el a Gyilkos sorok főszereplője: így nézett ki fiatalkorában Angela Lansbury

Angela Lansbury karrierjének kezdete az 1940-es évekre tehető. Három Oscar-, 18 Emmy-jelölés, hat Golden Globe- és öt Tony-díj – Angela Lansbury szakmai elismeréseit szinte felsorolni is nehéz. Az angol származású legendás színésznő karrierje a ’40-es években kezdődött, és már rögtön az első filmjéért jelölte a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nevéhez olyan ikonikus figurák köthetők többek között, mint a Szépség és a Szörnyeteg Kanna mamája vagy a Gyilkos sorok írónője.

96 évesen hunyt el a Gyilkos sorok főszereplője: így nézett ki fiatalkorában Angela Lansbury

Az 1925. október 16-án született hírességnek volt kitől örökölnie a művészi vénát: noha édesapja üzletemberként dolgozott, valamint a politikában tevékenykedett, édesanyja a világot jelentő deszkákon lelt hivatására, színésznő volt. Az asszonynak hamar feltűnt, hogy gyermekének van érzéke a színjátszáshoz, korán elkezdte a rivaldafény felé terelni. Rengetegszer vitte magával az előadásaira, és a taníttatását is hamar elkezdte: először a Ritman Tánciskolába, majd a Webber Douglas Ének- és Színművészeti iskolába íratta be. Lansbury szerint az juttatta be Hollywoodba, hogy alaposan kitanulhatta a szakmát, több interjújában is elárulta, szerinte a szórakoztatóiparban csak azoknak van keresnivalójuk, akik elsajátítják az alapokat.

Angela Lansbury érdekességek

Mindezek mellett egy nagy adag szerencse is kellett ahhoz, hogy megkaparintsa élete első filmszerepét. 19 éves volt csupán, amikor egy partin összehozta a sors Mel Ballerinóval, a rendező épp akkor keresett szereplőket két készülő projektjéhez, és egyből megakadt a szeme az ifjú szőke szépségen. Elhívta a meghallgatásokra Lansburyt, aki tehetségével teljes mértékben lenyűgözte, mindkét moziba beválogatta. Annak ellenére, hogy onnantól kezdve majdnem minden évben közreműködött valamilyen produkcióban, a legtöbben a Gyilkos sorok főszereplőjeként emlékeznek rá. Jessica Fletcher figurája nem csak a rajongók kedvence, megszemélyesítője szívében is különleges helyet foglalt el.

Angela Lansbury érdekességek

A 96 éves művésznőnek még csak eszébe sem jutott a nyugdíjba vonulás, számára a filmkészítés egyet jelentett a levegővétellel, elképzelni sem tudta, milyen lenne az élete, ha nem dolgozna. Angela Lansbury néhány nappal a 97. születésnapja előtt költözött el az élők sorából. Nyugodjék békében!

Emlékszel még a csodálatos Sharon Stone-ra? Az Elemi ösztön 64 éves sztárja ennyit változott

(Via Femina.hu)


Article Tags: · ·