FILMEZZUNK.HU
Baromi ütős a Black Adam legújabb előzetese!

Hatalmas siker a Black Adam, tömegben tódultak rá az emberek a mozikba

1622

Hatalmas siker a Black Adam, tömegben tódultak rá az emberek a mozikba

Black Adamből egész biztosan nem lesz a DC fekete… báránya. A Dwayne Johnson főszereplésével készült film az előzetes elvárásokat szinte dollárra pontosan teljesítette: A filmet valahol 65M és 70M dollár között várták, és végül 67M dollárig jutott az első hétvégéjén, ami egyben azt is jelenti, hogy nem döntötte meg Johnson korábbi rekordját (68,1M dollár), amit még A múmia visszatérrel állított fel a színész (nem számolva ide a Halálos iramban-filmeket).

Black Adam (2022) - Kritika

De persze tekintve, hogy Johnson A múmia visszatérben sem főszerepben volt látható, kijelenthető, hogy a Black Adam teljesített eddig a legjobban a főszereplésével készült filmek közül (még a Hobbs & Shaw is “csak” 60M dollár körüli összeggel kezdett). Hozzátennénk, hogy ez a 67M dollár azért gyengécske egy közel 200M dollárba fájó filmtől, igaz, jobb, mint a Shazam! pár évvel korábbi eredménye.

Viszont az a film feleennyiből készült, és azóta a jegyárak is elszálltak egy kicsit, szóval ez a nagyjából 20%-os különbség a Black Adam javára még vajmi kevés. A jó hír viszont az, hogy úgy tűnik, a közönségnek tetszik, amit lát: egyrészt a film CinemaScore-ja is elég jó, másrészt a Rotten Tomatoeson található nézői értékelések is magasak, harmadrészt pedig péntekről szombatra csak 11%-ot zuhant az érdeklődés iránta, ami valószínűleg a jó szájhagyománynak köszönhető. Az amerikai 67M dollár mellé 73M folyt még be a világ többi tájáról, szóval a DC legújabb szuperhőskalandja végül 140M dolláros összbevétellel kezdett világszinten.

Dwayne Johnson kifigurázta a transzneműeket – Kiakadt az internet népe

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·