FILMEZZUNK.HU
10 elképesztő tény az Avatar című filmről

10 elképesztő tény az Avatar című filmről

16551

Érdekességek az Avatar című filmről

Az Avatar története szerint egy lebénult katona a Pandora nevű bolygón kap új küldetést, ahol az emberekhez hasonlító, de nyelvükben és kultúrájukban eltérő, Na’vik élnek. A gyönyörű és érintetlen világ viszont halálos veszélyeket tartogat az emberekre, akik egy különleges eljárással – régi agyuk és tudatuk megőrzésével – új testben születhetnek újjá, és Na’viként tapasztalhatják meg az idegen bolygó csodáit. A veterán viszont nem csak felfedezőként érkezett: titkos feladata van, amit minden áron végre kell hajtania, még akkor is, ha az ellenkezik elveivel. Amíg várjuk az Avatar második felvonását, nézzünk meg néhány, eddig még talán nem hallott érdekességet a filmről.

Avatar (2009)

10. A film a gyártási költség (237 millió) több, mint 10-szeresét hozta vissza bevétel formájában (2 milliárd, 782 millió), így minden idők legtöbb bevételét generáló mozija lett. 2019-ben a Bosszúállók: Végjáték le lökte a trónról, ám idén újra bemutatták a mozik Kínában, ami elégnek bizonyult ahhoz, hogy újra visszatérjen a csúcsra.

9. A rendező, James Cameron már régen, még a Titanic debütálása előtt megírta a filmet, csak arra várt, hogy a technológia lehetővé tehesse a megfelelő látvány létrehozását.

Érdekességek az Avatar című filmről

8. A forgatás során ún. „motion capture” (kb. mozgásérzékelés) technikát is alkalmaztak, amely képes a színészek mozgását rögzíteni és virtuális képmásukat létrehozni. A mozgás rögzítéséhez jelzőpontokkal ellátott ruhára van szükség. A ruhák mellett műhajat is használtak, mert a haj animációja túl sok nehézséget okozott volna.

7. Cameron egy merőben új 3D-s kamerát fejlesztett ki, hogy el tudják készíteni a filmet. Ez tulajdonképpen két kamera együttesét jelenti. A lencséknek az volt a funkciója, hogy utánozzák az emberi szem térbeli látását.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · ·