FILMEZZUNK.HU
Christian Bale egy gyilkos után nyomoz legújabb filmjének az új előzetesében

Christian Bale egy gyilkos után nyomoz legújabb filmjének az új előzetesében

1033

Christian Bale egy gyilkos után nyomoz legújabb filmjének az új előzetesében

A Louis Bayard 2006-os regénye alapján készült film egy tapasztalt nyomozót, Augustus Landort (Christian Bale) követi, akit egy gyilkos levadászására hívnak az Egyesült Államok katonai akadémiájának területére, West Pointba. Egy kadét halott, szívét kegyetlenül kitépték a mellkasából, és az iskola kétségbeesetten keresi a válaszokat. Ám amikor Landor nyomozása a West Point hallgatási kódexébe ütközik, belekeveredik egy engedetlen fiatal kadét sorsába: egy fiatal költő, Edgar Allan Poe (Harry Melling) életébe.

A Halványkék szemek címében szereplő “halványkék szem” Poe klasszikus novellájából, Az áruló szívből származik. Ott a szem egy borzongató késztetést ébreszt a mese elbeszélőjében:

“Valahányszor rám esett a tekintete, meghűlt bennem a vér; így aztán fokozatosan – nagyon fokozatosan – elhatároztam, hogy kioltom az öregember életét, és így örökre megszabadulok a szemtől.”

A trailer bepillantást enged a New York állam északi részén lévő erdőket pásztázó kadétokba, valamint Bale nyomozójának girhes vonásaiba és Melling történelmileg pontos hajpamacsába. Vajon megtalálják a gyilkost? És mi marad belőlük, ha megtalálják? Bale és Melling mellett a film főszereplő (többek közt)i: Gillian Anderson, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones és Robert Duvall. A filmet Scott Cooper írta és rendezte. És, hogy mikor láthatod A halványkék szemet? “Mondja a holló”: A mozikban decemberben, a Netflixen pedig január 6-án.

Az X-akták két sztárja így néz ki most, majd 3 évtizeddel a sorozat után

(via mafab.hu)


Article Tags: · · · · ·