FILMEZZUNK.HU
Mik a legjobb természetes izomlazítók? (x)

Mik a legjobb természetes izomlazítók? (x)

314

Mik a legjobb természetes izomlazítók? (x)

A merevség az egyik legfontosabb izom „tulajdonság”, amit mindenképp figyelembe kell venned, ha el szeretnéd kerülni a fájdalmas sportsérüléseket. A hideg, merev izmok ugyanis nem bírják a terhelést, ami azt jelenti, hogy ha ebben az állapotukban könnyen sérülnek.

Bármilyen edzésről is legyen szó, minden esetben be kell melegíteni az izmokat, hogy azok kellőképpen rugalmasak és terhelhetőek legyenek. Ebben nyújtanak óriási segítséget a természetes izomlazítók is, amiknek hatására az izomrostok sokkal könnyebben lazulnak el.

Íme, a leghatékonyabb természetes izomlazítók! 

A rozmaring az egyik leghatékonyabb természetes izomlazító, ugyanis nagymértékben élénkíti a helyi vérkeringést, miközben az izmokat is átmelegíti és felpuhítja az izomrostokat. A tormagyökér és a csalánlevél szintén nagyon eredményes, ha izomlazításról van szó, ugyanis mindkettőnek kiváló keringésfokozó hatása van. Ha rozmaringgal együtt kerülnek alkalmazásra, akkor többszörös erővel hatnak az érintett testrészre. Természetesen a mentolról sem feledkezhetünk meg, hiszen azonnali megkönnyebbülés, felfrissülést nyújt a fájó izmoknak. Mindezek mellett pedig a fekete nadálytőt is meg kell említenünk.

A gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása miatt már az elődeink is előszeretettel alkalmazták. Ezeket a gyógynövényeket nem feltétlenül kell külön-külön alkalmaznod, hiszen létezik olyan spray, ami mindet tartalmazza.

Tudtad, hogy természetes hajnövesztők is léteznek?

A gyógynövények nemcsak az izomlazításban, hanem a hajnövesztésben is sokat tudnak segíteni. A csalán például az egyik legjobb természetes hajnövesztő, mert képes serkenti a fejbőr vérkeringését, ennek köszönhetően pedig a hajszálakat extra tápanyaggal tudja ellátni. Az aloe verát szintén meg kell említenünk, ugyanis amellett, hogy optimalizálja a fejbőr PH értékét, szerepet játszik a vérkeringés helyreállításában is. A legjobb természetes hajnövesztők listájáról nem hiányozhat a mezei zsurló és a borsmenta sem, ugyanis ezek is segítik az erek vérellátást.


Article Tags: ·